Élet-Stílus

Ronaldo csillagászati fizetést kap a Realtól

A Marca című spanyol lap beszámolója szerint Cristiano Ronaldo évi 13 millió eurós fizetésével a világ legjobban kereső labdarúgója lesz a Real Madridnál.

A Real Madrid a világ legjobban kereső futballistájává teszi a Manchester Unitedtől átigazolási rekordnak megfelelő 94 millió euróért (26,5 milliárd forint) szerződtetett Cristiano Ronaldót.

A portugál klasszis évi 13 millió eurót (3,6 milliárd forint) keres majd az új klubjában, eggyel többet, mint amennyit az eddigi csúcstartó, a svéd Zalatan Ibrahimovic tesz zsebre az Internél.

Pusztán az összehasonlítás kedvéért: Cristiano Ronaldo az előző csapatánál 7,5 millió körüli összeggel (2,1 milliárd forinttal) gazdagodott egy év alatt.

Ráadásul Spanyolországban speciálisan kedvező feltételek mellett adóznak a labdarúgók, a szokásos 43 százalék helyett fizetésüknek csupán a 24 százalékát kell befizetniük adó címén.

Ez pedig azt jelenti, hogy Ronaldo adózás után több mint 9 milliót (2,5 milliárd forint) kasszíroz – miközben Raúl nettó fizetése „csak” hatmillió euró -, s hangsúlyozzuk, csak a klubtól kap ennyit, erre jönnek a reklámokból származó bevételek.

Florentino Perez, a Real Madrid elnöke egy spanyol lapnak nyilatkozva elárulta, kiváló befektetés Cristiano Ronaldo és a 65 millióért megvett Kaká szerződtetése, a két játékos szerinte ugyanis évi közel 400 milliót hoz a madridi klub konyhájára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik