Élet-Stílus

Bombagólokkal nyertek az olaszok

Sokáig csak szenvedtek a meccs nagy részében emberhátrányban játszó amerikaiakkal a világbajnok olaszok, de a második félidőben szépségdíjas találatokkal kétvállra fektették a bátran küzdő ellenfelet.

A 90 perc nagy részében beigazolódtak a félelmeink, az Egyesült Államok-Olaszország „derbi” pont annyira volt izgalmas, mint amire számítottunk. A világbajnoki címvédő olaszok kedvtelenül futballoztak, látványosan szenvedtek, megkönnyítve ezzel az ellenfél dolgát. Az észak-amerikai rivális rengeteg mozgással, és lelkesedéssel próbálta meg pótolni a technikai hiányosságokat, egy idő után azonban egyszerűen nem bírták erővel.

Félóra elteltével ráadásul egy kőkemény Clark-belemenés után emberhátrányba került az amerikai csapat. A vezetést ennek ellenére megszerezték, miután Chiellini felvágta a tizenhatoson belül Altidore-t: a büntetőt Donovan a bal alsó sarokba vágta.

De Rossi kegyetlen nagy gólt vágott (mti/epa)

De Rossi kegyetlen nagy gólt vágott (mti/epa)

A szünetet követően állandósultak az olasz rohamok, és egy óra elteltével az éppen becserélt Giuseppe Rossi hatalmas bombagólt lőtt. Senki nem támadta a Villareal középpályását, aki köszönte a lehetőséget, és 20 méterről kilőtte a bal felső sarkot. Percekkel később Danielle de Rossi lőtt, ha lehet még nagyobb gólt 25-ről.

A hátralévő percekben biztosan tartották az előnyüket az olaszok, majd a ráadás pillanataiban Rossi egy csodálatos Pirlo-passzból beállította a végeredményt.

Konföderációs-kupa, B csoport, 1. forduló:
Olaszország-Egyesült Államok 3-1 (0-1)
Gól: Rossi (59.), de Rossi (72., ), illetve Donovan (41. tizenegyesből)
Kiállítva: Clark (33.)

Korábban:
Brazília – Egyiptom 4-3 (3-1)
Gól: Kaká (5., 91., utóbbi 11-esből), Luis Fabiano (12.), Juan (37.), illetve Zidan (9., 55.), Shawky (54.)
Kiállítva: Al Muhamadi (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik