Élet-Stílus

Maicon és Villa is madridi lehet

Spanyol értesülések szerint a Valencia és a Real Madrid megegyezett David Villa átigazolásáról, így az Eb-gólkirály hamarosan a fővárosba költözhet. Milánóból a brazil Maicon lehet a következő „galaktikus”.

A Chelsea spanyolországi játékosmegfigyelőjét, Juan Cruz Solt megkereső Marca úgy értesült, hogy a londoniak letettek a támadó megszerzéséről – a kékeket elsősorban az késztette meghátrálásra, hogy Sol úgy véli, a játékos gyakorlatilag a Real Madrid futballistájának tekinthető.

A spanyol megfigyelő szerint a Chelsea ugyan nagyobb összeggel kereste meg Villát, ám a játékos nem szerettt volna külföldre távozni.

Az információk alapján a klubváltásért csaknem 40 millió eurót fizet majd a Real Madrid, de egyik egyesület sem siet a hivatalos bejelentéssel, néhány részletet illetően ugyanis még további egyeztetés szükséges.

A szintén madridi AS viszont úgy értesült, hogy Florentino Pérez illetve Manuel Llorente egy további játékost, jelesül a madridi Alvaro Negredót is bevonná a tranzakcióba: eszerint a fiatal támadó és 25 millió euró képeznék Villa ellenértékét.

Villa szerződtetését jövő hétr ígérik Madridban (Marca.com)

Villa szerződtetését jövő hétre ígérik Madridban (Marca.com)

Az összegen még megy a huzavona – a Real 18 millióra taksálja Negredo értékét (ezzel 43 millióra Villát), míg a valenciaiak 30 milliót és Negredót szeretnék. A megállapodást jövő hétre ígérik a felek.

A spanyolok az olasz Interrel is előrehaladott tárgyalásokat folytatnak. A La Gazzetta dello Sport szerint a milánóiak Sneijdert és 20 millió eurót tennék az egyik serpenyőbe – míg cserébe a brazil Maicon ölthetne fehér (esetenként lila) mezt. A klubváltást a szakvezető, a szélső hátvéd játékához ragaszkodó Jose Mourinho sem akadályozná, a portugál ugyanis remek erősítésnek véli a kreatív felfogású holland középpályást.

Érdekesség, hogy viszonylag rövid időn belül Maicon lehetne a második világklasszis brazil szélső védő, aki az Intertől Madridba igazol – korábban Roberto Carlos járt be hasonló utat.

Amennyiben ténylegesen létrejön az üzlet, Villa és Maicón a harmadik és a negyedik nagy igazolása lesz a madridi klubnak. Kedden a brazil Kaká megszerzése vált ténnyé, csütörtökön pedig a Manchester United jelentette be, hogy elfogadta a Real ajánlatát Cristiano Ronaldóért, s egyben engedélyezte a portugál támadónak, hogy tárgyaljon a spanyolokkal.

A négy futballista megszerzésére 200-220 millió euró körüli összeget költ(het) a Real Madrid.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik