Élet-Stílus

Talmácsi Gábor a MotoGP-ben folytathatja

Internetes sajtóértesülés szerint Talmácsi Gábor a japán Takahasi Juki helyére pályázik a MotoGP-ben szereplő Scot Honda csapatánál.

A motogphirek.hu portál csütörtökön olyan meg nem erősített hírek birtokába jutott, melyek szerint Talmácsi egykori kenyéradójánál – akkoriban még Humangest Honda néven futott és csak 125-ös, valamint 250-es csapata volt – köthet ki, azonban ezúttal királykategóriás csapatban.

A Scot Honda csapatával Talmácsit már május derekán is összeboronálta a sajtó – a motorcyclenews.com külön cikket szentelt az esetleges lépésnek. Az internetes portál akkor nagyon valószínűnek nevezte, hogy a magyar az év hátralévő részében egy RC212V nyergében már Rossiék és Stonerék társaságában versenyezhet.

Talmácsi a Japán Nagydíjon: nagyobbra válthat (MTI/EPA)

Talmácsi a Japán Nagydíjon: nagyobbra válthat (MTI/EPA)

A Scot Honda versenyzője, Takahasi Juki alatt ugyanis állítólag nagyon „rezeg a léc”. Ebben az idényben eddig többnyire a mezőny végén kullogott, könnyen előfordulhat tehát, hogy a jobb eredmények reményében a magyar motoros kerül a helyére.

A nyolcadliteresek között 2007-ben világbajnok Talmácsi idén a negyedliteresek között versenyzett, ám május 25-én szakított csapatával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik