Élet-Stílus

Lakers: a bajnoki cím felé félúton

A Los Angeles Lakers ezúttal alaposan megizzadt, csak a hosszabbításban tudta két vállra fektetni a Staples Centerben vizitáló Orlando Magic csapatát, és ezzel már 2-0-ra vezet az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) fináléjában.

A bajnoki cím küszöbén tavaly elbukott Los Angeles Lakers az idei döntő második mérkőzésén is legyőzte az Orlando Magicet, csakhogy amíg néhány napja fölényes, 25 pontos sikert aratott a Staples Centerben, addig vasárnapra virradóra csak a hosszabbításban tudta két vállra fektetni a keleti bajnokot.

Az alapidőben egyik csapat sem tudta leszakítani a másikat, bő két és fél perccel a lefújás előtt ugyan a Lakers vezetett, ám a végén mégis a kaliforniaiaknak kellett kapaszkodniuk. Pau Gasol révén ezt is meg is tették, és szerencséjükre átellenben Courtney Lee „mérkőzéslabdát” rontott – fél másodperccel a vége eleresztett dobása után a labda elkerülte a gyűrűt.

Sikerpáros: Bryant és Gasol (MTI/EPA)

Sikerpáros: Bryant és Gasol (MTI/EPA)

A Lakers a ráadásban 90-91-es állásnál zsinórban hét pontot szerzett, megalapozva ezzel a győzelmét, amellyel 2-0-ra vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban, jóllehet, a következő két találkozót (június 9., 11.) Orlandóban rendezik.

A vasárnapi találkozó legjobbja egyébként a vesztes félből került ki, Rashard Lewis 34 pontot és 11 lepattanót jegyzett, míg Dwight Howard muttajója 17, 16 volt. A hazai oldalon az első meccsen paradézó, 40 pontos Kobe Bryant ezúttal 29-et pakolt a közösbe, a nyerőember mégsem ő, hanem Gasol volt.

A spanyol kosaras egyfelől kiharcolta a túlórát, másfelől a hosszabbításban Lakers 13 pontjából hetet maga szerzett, összesen 24-nál állt meg, s volt 10 lepattanója is – valamennyit a saját palánkja alatt szerezte.

All Star-gála Los Angelesben

Los Angeles adhat a 60. All Star-gálájának 2011. február 20-án. A város rekordot jelentő ötödik alkalommal rendezheti meg a gálát. Korábban 1963-ban, 1972-ben, 1983-ban és 2004-ben volt házigazda. A jövő évi gála Dallasban lesz.

NBA, döntő, 2. mérkőzés:
Los Angeles Lakers-Orlando Magic 101-96, h.u.
Legtöbb pont: Bryant 29, Gasol 24, Odom 19, Fisher 12, ill. R. Lewis 34, Türkoglu 22, D. Howard 17
Legtöbb lepattanó: Gasol 10, ill. Howard 16
Legtöbb assziszt: Bryant 8, ill. Lewis 7
A párharc állása: 2-0, a Lakers javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik