Élet-Stílus

Juhászék elbukták, Bölöniék a bajnokok

A Bölöni László irányította Standard Liege nyerte a belga labdarúgó-bajnokságot, miután az aranyéremről döntő párharc második mérkőzésén egy vitatott tizenegyessel legyőzte a Juhász Rolanddal kiálló Anderlechtet.

A belga bajnokságot az Anderlecht és a címvédő Standard Liege is azonos pontszámmal zárta. A szabályok értelmében az aranyéremről nem a gólarány, vagy az egymás elleni eredmények döntenek, hanem egy oda-vissza vágós rájátszás. Erre 23 éve nem volt példa a belga bajnokságban.

Az első meccsen nem bírt egymással a két csapat, 1-1-re végeztek az Anderlecht otthonában. A visszavágón minden egyes labdáért óriási küzdelem alakult ki, az első komoly helyzetre a 17. percig kellett várni: Jelle Van Damme, az Anderlecht védője fejelt közelről a kapu fölé.

Bölöni a fotósok gyűrűjében (MTI/EPA)

Bölöni a fotósok gyűrűjében (MTI/EPA)

A másik kapunál Dieudonné Mbokani dobta fel magát a tizenhatoson belül Victor Bernandez szorításában. Hiába reklamáltak a vendégjátékosok, a bíró habozás nélkül a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt Witsel könyörtelenül bevágta, Juhász Rolandéknak innentől mindenképpen gólt kellett idegenben szerezniük.

Támadtak is az anderlechtiek, de a Liege a stabil védekezésére építve kontrollálta a mérkőzést. A vendégeknek a második félidőben szinte nem volt értékelhető támadásuk, így Bölöni László csapata nyerte meg 2-1-es összesítéssel a bajnokságot.

Az erdélyi szakember vezette Standard tizedik bajnoki címét szerezte meg, az Aanderlecht a tavalyi ezüst után ismét másodikként zárt. Az aranyérmes Liege a következő szezonban a BL-csoportkörében szerepelhet, az Anderlecht a harmadik selejtezőkörben csatlakozik a mezőnyhöz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik