Élet-Stílus

Győzelemmel ünnepelt az Inter (videó)

A már bajnokként pályára lépő Inter ugyan nem brillírozott a Siena ellen, de így is magabiztos győzelmet aratott az olasz labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában.

Az AC Milan, szombati udinei vereségével eldőlt, hogy az Inter maradhat az olasz labdarúgás trónján, így a milánói kék-feketék már ünnepi hangulatban fogadták vasárnap este a Sienát.

Az eredmény (3-0) sima hazai diadalt sejtett, holott a toszkán együttes nem adta olcsón a bőrét, s az Inter sem brillírozott, Júlio César kapusnak és a kapufának ugyanolyan komoly szerepe van a győzelemben, mint a gólszerzőknek: a kipattanót hálóba pofozó Cambiassónak, a ziccert értékesítő Balotellinek, illetve a végeredményt egy szép köténygóllal beállító Ibrahimovicnak.

A svéd csatár jelenleg második helyen áll a mesterlövészek listáján – egy gól a hátránya a bolognai Di Vaióval szemben.

Inter-Siena 3-0

„Fontos volt a győzelem, nem ünnepelhettünk volna jó szájízzel úgy, ha nem sikerül megszereznünk a három pontot. Ebből következően komolyan vettük a mérkőzést, az erőnk éppen abban rejlik, hogy mi mindig győzni szeretnék” – így José Mourinho, az Inter edzője, aki az FC Portóval és Chelsea-vel egyaránt kétszer nyert portugál, illetve angol bajnokságot.

Miután az első olasz aranyérme is meg van, egy másik célt is kitűzött magának – gólkirályt faragna Ibrahimovicból.

„Nem csak személy szerint neki, a csapatnak is fontos lenne, hogy soraiból kerüljön ki a gólkirály. Éppen ezért még Balotelli is Ibra alá játszott…” – tette hozzá Mourinho, aki válogatott dicsérő jelzőkkel illette a pálya másik végé szolgálatot teljesítő emberét, Júlio Césart, akit egyébként lecserélt – így derék Orlandoni is a pályán ünnepelhette az Inter 17. bajnoki címét.


A góllövőlista élcsoportja



1. Di Vaio (Bologna) 23 gól
2. Ibrahimovic (Inter) 22
3. Milito (Genoa) 20
4. Gilardino (Fiorentina) 19
5. Kaká (AC Milan) 15
6. Pato (AC Milan), Cavani (Palermo) 14-14

Serie A, 36. forduló:


Internazionale-Siena 3-0 (1-0)


Gól: Cambiasso (44.), Balotelli (52.), Ibrahimovic (76.)

Korábbi eredmények:

Juventus-Atalanta 2-2
Bologna-Lecce 2-1
Fiorentina-Sampdoria 1-0
Genoa-Chievo 2-2
Napoli-Torino 1-2
Palermo-Lazio 2-0
Reggina-Cagliari 2-1
Udinese-AC Milan 2-1
AS Roma-Catania 4-3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik