Élet-Stílus

Őrjöngtek a Chelsea-sztárok a kiesés miatt

Több embernek kellett lefognia Didier Drogbát, és Michael Ballack is kis híján nekiment a norvég játékvezetőnek, aki minimum két esetben jogos büntetőtől fosztotta meg a londoniakat a Barcelona elleni BL-elődöntőben. A katalánok a 93. percben kiegyenlítettek, és ezzel ők jutottak a római fináléba.

A Chelsea a barcelonai gól nélküli meccset követően a Stamford Bridge-en sem hagyta kibontakozni a spanyol együttes sztárjait. A fegyelmezetten és keményen védekező kékek csírájában fojtották el a katalánok támadási kísérleteit, Lionel Messit levették a pályáról, de a tavalyi Eb legjobbjának megválasztott Xavi vagy éppen Iniesta sem tudta zavarba hozni a londoniakat.

Egészen a 93. percig, amikor Iniesta egy remekül eltalált lövéssel kiegyenlített, és kiejtette a Chelsea-t. Guus Hiddink csapatának Essien bombagólját követően lett volna lehetősége a győzelem bebiztosítására, pláne azok után, hogy a norvég bíró a 66. percben kiállította Abidalt. A londoniak azonban túl defenzíven futballoztak, ráadásul Övrebo a visszajátszások alapján legalább két jogos tizenegyestől fosztotta meg őket.



Övrebo a biztonságiak gyűrűjében (Galéria)



Övrebo a biztonságiak gyűrűjében (Galéria)


A bíró előbb Drogba lerántását nézte el, ráadásul alig három méterre állt az esettől, majd a hajrában Pique kezezése után intett továbbot. Két további kérdéses esetben is a spanyoloknak kedvezett, és ezt a mérkőzés közben és utána többen szóvá is tették.

Ballack az utolsó esetnél leüvöltötte Övrebo fejét, a lefújás után pedig Didier Drogbát kellett lefogniuk a biztonságiaknak. A támadó hosszú eltiltásra számíthat, mivel a kamerákba is elmondta – nem kifejezetten választékosan – a véleményét.

A meccset követően Guus Hiddink is a bíróra kente csapata búcsúját, holott némi önkritika sem ártott volna. A londoniak a gyors gólt követően beálltak védekezni, annak ellenére, hogy mind a két mérkőzésen jobb benyomást tettek, mint a sokat ajnározott katalánok. Egy újabb góllal végleg eldöntötték volna a párharcot, semmi jelentősége nem lett volna Iniesta kétségkívül szép találatának. „Tökéletesem megértem a csalódott játékosaimat. Jó pár kérdéses ítélete volt a játékvezetőnek” – nyilatkozta a meccs után a holland szakember.

Jose Bosingwa is a bírót szidta, röviden csak annyit mondott, hogy lefizették Övrebót. John Terry ennél diplomatikusabban fogalmazott: „Visszanéztem az eseteket, és legalább kettő egyértelmű tizenegyes volt. Az UEFA-nak el kellene gondolkodnia a játékvezetők jelölésén. A keddi meccsen jogtalanul állították ki a manchesteri Darren Fletchert, ma este is 5-6 komoly hibája volt a bírónak” – így a kapitány.

A továbbjutást jelentő gólt szerző Iniesta úgy véli, hogy a csapata megérdemelten jutott a fináléba. „Nem játszottunk jobban, de nem adtuk fel, és ennek meg is lett az eredménye” – mondta a középpályás, aki élete legfontosabb gólját szerezte. A spanyolok edzője dicsérte Iniestát, majd megértően nyilatkozott a meccs után történtekről.

„Feszült idegállapotban voltak a játékosok, egyelőre még nem láttam az általuk emlegetett eseteket, lehet, hogy igazuk volt” – mondta Guardiola, majd hozzátette: – Próbáltunk helyzetbe kerülni, de nem ment, ráadásul az ellenfelünk kontrákból rendkívül veszélyes volt. Az utolsó 25 percben emberhátrányban kellett játszanunk, de a játékosaim nem adták fel, és mi utazhatunk Rómába.”



Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:


Chelsea (angol)-FC Barcelona (spanyol) 1-1 (1-0)


Gól: Essien (9.), illetve Iniesta (93.)

Kiállítva: Abidal (66.)
Továbbjutott: a Barcelona, 1-1-gyel, idegenben lőtt góllal.

Kedden játszották:


Arsenal (angol)-Manchester United (angol) 1-3 (0-2)


Gól: Van Persie (76., 11-esből), ill. Park (8.), Ronaldo (11., 61.)

Kiállítva: Fletcher (75., Manchester United)
Továbbjutott: a Manchester United, 4-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik