Élet-Stílus

A Barcelona tönkreverte a Realt – videó

A Barcelona az egyaránt duplázó Thierry Henry és Lionel Messi vezetésével kiütötte a hazai pályán játszó Real Madridot a 157. klasszikus rangadón, és fölényes sikerével alighanem eldöntötte a spanyol bajnoki cím sorsát.

A forduló előtt négypontos hátrányban lévő Real kezdte aktívabban az El Clasicót, és eredményesebben is, hiszen 14. percben Sergio Ramos jobboldali beadása után a labdát a kapu bal oldalába fejelő Gonzalo Higuain révén előnybe is került.

A gól felébresztette a Barcelonát, s a listavezető egy kihagyott helyzet után kisvártatva egyenlített is (Messi pazar kiugratása után Henry 10 méterről helyezett a bal alsó sarokba), majd „melegében” a vezetést átvette. Xavi szabadrúgásból Puyol fejére varázsolta a labdát, amely aztán a hálóban kötött ki.

A Real nem sokkal később egyenlíthetett volna, két nagy helyzete is akadt, de Robben lövését védte Victor Valdés, és a kapus Daniel Alvesről levágódó labdát is lestoppolta. A Real a folytatásban már alárendelt szerepet játszott, s a nagy kedvvel játszó Messi góljával növelte is az előnyét a Barcelona.

Gálázott a Barcelona (MTI/EPA)

Gálázott a Barcelona (MTI/EPA)

A szünet után Sergio Ramos közeli fejesével ugyan kapaszkodott a madridi alakulat, de mire igazán erőre kaphatott volna, Henry gyorsan visszaállította a kétgólos különbséget, ezzel tulajdonképpen pontot is tett a rangadó végére – így nyugodt szívvel kiülhetett a kispadra a lábát jegelni.

A Barcelona nélküle is parádézott, tökéletesen kézben tartotta a mérkőzést, majd újabb két góllal padlóra küldte Realt.
A 75. percben egy pazarul kijátszott akció végén Messi 8 méterről lőtt a bal alsó sarokba, a 82. percben pedig az előrelopakodó Piqué piszkálta közelről kapuba a labdát.

A Barca fölényes, 6-2-es győzelmével tulajdonképpen eldöntötte a bajnokságot, tekintve, hogy négy fordulóval a zárás előtt hét ponttal vezet az ősi riválissal szemben.

A katalán együttes 50 vereség és 14 döntetlen mellett a 15. győzelmét szerezte meg a Santiago Bernabeuban.

Primera División, 34. forduló:
Real Madrid-FC Barcelona 2-6 (1-3)
Gól: Higuain 14.), Ramos (56.), illetve Henry (18., 58.), Puyol (20.), Messi (36., 75.), Piqué (83.)
Real: Casillas – Sergio Ramos (Van der Vaart, 72.), Cannavaro, Metzelder, Heinze – Robben (García, 78.), Gago, L. Diarra, Marcelo (Huntelaar, 60.) – Higuaín, Raúl
Barcelona: Victor Valdés – Daniel Alves, Puyol, Piqué, Abidal – Xavi, Y. Touré (Busquets, 85.), Iniesta (Krkic, 85.) – Messi – Eto’o, Henry (S. Keita, 61.)

Numancia-Málaga 2-0 (1-0)
Gól: Moreno (2.), Del Pino (61.)

Villarreal-Sevilla 0-2 (0-0)
Gól: Fabiano (58.), Kanoute (85.)

Vasárnapi meccsek:
Deportivo La Coruna-Valladolid 17
Real Mallorca-Getafe 17
Osasuna-Recreativo Huelva 17
Racing Santander-Almería 17
Sporting Gijon-Athletic Bilbao 17
Espanyol-Valencia 19
Real Betis-Atlético Madrid 21

Ajánlott videó

Olvasói sztorik