Élet-Stílus

Magára talált Szávay Ágnes

A 22. helyen kiemelt Szávay Ágnes két játszmában nyert a selejtezőből feljutott német Kristina Barrois ellen, és bekerült a nyolcaddöntőbe az Indian Wells-i torna 4,5 millió dollár összdíjazású női versenyében.

Már a 16 között az amerikai viadalon az első számú magyar játékos, aki a második fordulós meccséhez hasonlóan ismét villámrajtot vett. Szávay 4:0-ra is vezetett már az első szettben, amikor ellenfele összekapta magát, és felzárkózott 4:3-ra. Az elmúlt hónapokban ilyenkor rendszerint összeomlott Szávay, ezúttal azonban ő koncentrált jobban, és magabiztos játékkal behúzta az első szettet.

A második felvonás forgatókönyve kísértetiesen hasonlóan alakult: a 4:1-re meglépő magyar játékos érthetetlen módon megtorpant, ám kimászott a hullámvölgyből, és 6:4-gyel a szettet és a meccset is megnyerte.

Másfél óra alatt győzött Szávay Ágnes (MTI/EPA)

Másfél óra alatt győzött Szávay Ágnes (MTI/EPA)

„Ági végig nagyon összeszedetten teniszezett. A második játszmában volt ugyan egy kisebb megingása, de szerencsére azon is túl tudta magát menni” – mondta az MTI-nek a helyszínen tartózkodó Lányi András, Szávay menedzsere, az egykori élvonalbeli magyar teniszező.

Szávay következő ellenfele a hetedik helyen rangsorolt lengyel Agnieszka Radwanska lesz: a két teniszező eddig egyszer találkozott egymással WTA-tornán, és két éve Palermóban a magyar nyert 6:0, 6:3-ra.

Indian Wells, nők, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Szávay Ágnes (22.)-Barrois (német) 6:3, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik