Élet-Stílus

Szávay kikapott a nyolcaddöntőben

Szávay Ágnes három szettben vereséget szenvedett az amerikai Vania Kingtől a mexikói Monterrey-ben zajló keménypályás női tenisztornán.

A helyi idő szerint csütörtökön rendezett nyolcaddöntőben a magyar ellenállhatatlanul kezdett, az első játszmában 4:0-ra elhúzott, és végül magabiztosan került előnybe (6:3).

Úgy tűnt, a mérkőzés két szettre korlátozódik, a kvalifikációból felkerülő amerikai ugyanis a második játszma elején sem találta Szávay játékának ellenszerét, hisz a magyar kétszer is elvette adogatójátékát.

6:3, 4:1-es vezetésnél viszont Szávay leblokkolt, King pedig egyre eredményesebben tudta támadni ellenfele adogatásait – s zsinórban öt (!) játékot nyerve, megfordította a játszmát (6:4)

Szávay a harmadik szettben összeomlott (MTI/EPA)

Szávay a harmadik szettben összeomlott (MTI/EPA)

A mindent eldöntő harmadik játszmában ugyan Szávay jutott előbb break-lehetőséghez, ám King hárított, majd kétszer is elvette a magyar adogatójátékát.

Miközben Szávay játéka szétesett – hét kettős hibájából ötöt vétett a harmadik játékrészben – az amerikai szép lassan befejezte a küzdelmet.

A viadalon nincs már magyar versenyben, miután Czink Melinda – oldalán a dél-afrikai Natalie Grandinnal – kikapott a páros negyeddöntőjében. A torna honlapja szerint legyőzőjük a két magyart egyesben elbúcsúztató King, illetve Cseng Csie amerikai, kínai duó volt.

Női torna, Monterrey
(220,000 dollár, kemény borítás)
Nyolcaddöntő:
King (amerikai)-Szávay Ágnes (5.) 3:6, 6:4, 6:3
Bartoli (francia, 2.)-Rybarikova (szlovák) 6:4, 6:0
Strycova (cseh)-Pennetta (olasz, 3.) 7:6, 2:6, 6:4
Benesova (cseh, 6.)-Vinci (olasz) 7:6, 6:2

Páros, negyeddöntő:
Cseng, King (kínai, amerikai, 2.)-Czink, Grandin (magyar, dél-afrikai) 6:2, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik