Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: puskák nem csak érettségire

Friss hír, hogy Kínában nyolc szülőt és tanárt küldtek börtönbe iskolai vizsgacsalások miatt. Érettségik táján szinte mindenhol mindent "szabad".

A hírben szereplő kínaiak a hagyományos korrupciós módszer mellett, miszerint a tanár szivárogtatta a ki a feladatokat, a modern technológiát is bevetették. Miniszkennerrel vitték be a feladatlapokat a gyerekek, amelyet elküldtek a szüleiknek, akik egy csapat tanárt tartottak készenlétben, hogy gyorsan oldják meg a feladatokat. Az állandóan fejlődő technológia szinte észrevétlenné tesz egy jobb puskázási módszert. Tavalyi sikerén felbuzdulva idén is keresgéltünk újabb nem hagyományos puskákat.

Öltözz puskába!

Nem csak egyéni megjelentést kölcsönöz, de hatékony fegyver is vizsgákon, feleléseknél, dolgozathoz egy olyan ruhadarab, amely tartalmazza a tananyagot. A képen látható polót lehet képletekkel, földrajzi tananyaggal, szinte minden tárgyhoz kapni. (ez éppen angolul van, ami egy magyarnak egyben idegen nyelvi feladat is).

Csúcsfogyasztó: puskák nem csak érettségire 1

Évközi dolgozatokhoz szintén jól jöhet egy krómozott, kalkulátoros övcsat. Ha nem is a legújabb technológia, nagyon menő és arra mindenképp jó lehet, hogy eltereljük a figyelmet más puskázási metódusunkról.

Szkenner toll

A Livescribe digitális tolla, képes jegyzeteket rögzíteni, számításokat végezni, idegen szavakat fordítani és hangfelvételt készíteni. A Pulse fõ vonzereje, hogy a digitalizált kézírást a hangfelvételhez köti, így később a jegyzet egy adott részét kiválasztva meghallgathatjuk, milyen hangot rögzítettünk annak a résznek az írásakor.

Csúcsfogyasztó: puskák nem csak érettségire 1

A felvételeket USB porton keresztül küldhetjük a számítógépre. Az 1 GB-os verzióért 149 dollárt, míg a nagyobb, 2 GB tárkapacitással 199 dollárt kell fizetni.

Rágó- és tollkamera

Egy rágónak álcázott kamera is jó szolglálatot tehet. Képes hangot és videót is rögzíteni a 2GB-os memóriakártyájára. Csak nehogy kérjenek belőle! Hasonlóan ügyes kémkamera, amelyet tollba rejtettek. Előnye, hogy közvetíteni is tudja a képet, tehát vizsgára inkább ideális.

Csúcsfogyasztó: puskák nem csak érettségire 1

Már csak egy mini fülhallgatóra kell szert tenni és meg is van a szett. Ez is könnyűszerrel beszerezhető, a miniatűr a hallójáratba helyezhető fülhallgató bluetooth-os változatban azonban mintegy 300 dollárba kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik