Élet-Stílus

Huszti parádés debütálása

A legdrágább magyar futballista, Huszti Szabolcs győztes csapat tagjaként, ráadásul gyors góllal mutatkozott be tétmérkőzésen a szentpétervári Zenitben, amely UEFA-kupa-találkozón 2-1-re verte a vendég VfB Stuttgartot.

A Hannoverből igazolt Huszti Szabolcsnak első tétmérkőzésén, a VfB Stuttgart elleni UEFA-kupa-találkozón mindössze két percre volt szüksége ahhoz, hogy betaláljon a Zenit szerelésében.

Igor Semsov életerős lövését bravúrral még hárította Jens Lehmann, ám a magyar válogatott ismétlésével szemben már tehetlen volt: Huszti hét méterről küldte hálóba a labdát.

A német csapat Mario Gomez révén a 15. percben ugyan egyenlített, de a félidő ráadásában Anatolij Timoscsuk egy bombagóllal újra vezetést szerzett a címvédő Zenitnek, amely – mivel a szünet után már nem változott az eredmény – egygólos előnyt szerzett a február 26-án esedékes visszavágóra.

Huszti – aki gólja mellett jó játékkal kezdte el törleszteni a hírek szerint hárommillió eurós vételárát – 88 percet volt a pályán a szerdai esti meccsen, Viktor Fajzulin állt be a helyére.

UEFA-kupa, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:
Zenit (orosz)-VfB Stuttgart (német) 2-1 (1-1)
Gól: Huszti (2.), Timoscsuk (45.+3), ill. Gomez (15.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik