Élet-Stílus

Phelps megúszta

Bizonyítékok hiányában nem indítanak bűnvádi eljárást a pekingi olimpia nyolcszoros úszóbajnoka, Michael Phelps ellen, akivel szemben kábítószer-fogyasztás gyanúja miatt folytattak vizsgálatot a hatóságok.

Phelps ellen azután indított vizsgálatot Dél-Carolinában a Richland megyei rendőrség, hogy a News of the World című brit lap közölt egy fotót, amelyen a sportoló egy marihuána fogyasztására alkalmas vízipipát tart a szájához. Az írás szerint a fotó tavaly novemberben készült, amikor Phelps váratlanul megjelent a dél-karolinai egyetem diákjainak házibuliján. Phelps elismerte, hogy a fotó valódi, egyben bocsánatot kért mindenkitől.

Leon Lott richlandi rendőrfőnök a vizsgálat lezárása után azt közölte, hogy nincs elegendő bizonyíték a bűnvádi eljárás elindításához. Phelps valóban amerikai hős, de ettől még be kell tartania a törvényeket hangsúlyozta. Lott kijelentésére reagálva Phelps tudatta közleményében, hogy az eset “fontos lecke” volt számára. “Ez hiba volt, nem követem el még egyszer” – mondta a 23 éves Phelps, aki sportteljesítményével elkápráztatta az egész világot.

Ezzel a fotóval bukott le

Ezzel a fotóval bukott le (forrás: News of the World)

Az amerikai úszófenomén megköszönte családjának és szurkolóinak a támogatást, és fogadkozott, hogy továbblép az ügyön, folytatja az edzéseket. A versenyzéssel azonban még várnia kell, mert február elején az amerikai úszószövetség a sajtófotó miatt három hónapra felfüggesztette versenyjogát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik