Élet-Stílus

Kifogyott az ötletekből a Chelsea

Már rég nem olyan félelmetes a londoni együttes hazai pályán: Luiz Felipe Scolari csapata ezúttal az újonc Hull ellen botlott. Az Aston Villa megint nyert, így a birminghamiek megelőzték a tabellán a Chelsea-t. Gera pillanatokat játszott, Halmosi annyit se, Fülöp pedig kapott gól nélkül hozta a Stoke elleni meccset.

Az angol bajnokság szombati rangadója, a Chelsea és a – legjobb újonc, tizenegyedik – Hull City összecsapása előtt a kékek francia támadója, Nicolas Anelka nyilatkozott egy furcsát. „Továbbra is hiszek a bajnokság megnyerésében, de sajnos úgy tűnik a csapat kifogyott az ötletekből” – így a csatár, és a szavai igazolást nyertek.

A Hull City ellen egészen a tizenhatosig gyorsan felértek a londoniak, de ott megállt a tudomány. Az Intertől kölcsönben érkezett Quaresma épp úgy veszélytelen volt, mint Anelka, vagy a portugál helyére beküldött Didier Drogba. Rögzített helyzetek után voltak a legígéretesebb helyzetei a hazaiaknak, de a Hull védelme a beívelt labdákat könnyedén kivágta, így maradt az igazságos döntetlen.

Az Aston Villa már a harmadik (MTI/EPA)

Az Aston Villa már a harmadik (MTI/EPA)

Scolari megint magyarázkodhat, pedig meglehetősen bénán cserélt. Mikelre semmi szükség nem volt, hiszen a Hull csak egy támadóval játszott. Quaresma helyett a védőközéppályást hozhatta volna le, és akkor talán sikerül egy árva gólocskát begyötörni. Az újonc alkalmazásában álló Halmosi Péter a kispadról örülhetett a pontnak.

A Chelsea-vel ellentétben az Aston Villa esélyeshez méltóan győzött két góllal a kieső helyen álló Blackburn otthonában. Fülöp Márton csapata, a Sunderland 2-0-ra verte a Stoke City-t. A magyar kapus hibátlanul védte végig a 90 percet. Gera Zoltán együttese, a Fulham a Wigan vendégeként ért el döntetlent

A West Bromwich Albionnál vendégeskedő Newcastle United vezetőedzője, Joe Kinnear rosszul lett a meccs előtt, kórházba is kellett szállítani, de játékosai végül nélküle is megszerezték a győzelmet.

A nap zárómérkőzésén a Liverpool fordulatos mérkőzésen legyőzte a házigazda Portsmouth-t. A vendégeknek kétszer is egyenlíteniük kellett, végül aztán az utolsó percben – Fernando Torres találatával – a győztes gólt is sikerült megszerezniük, s ezzel a tabella élére ugrottak.

Premier League, 25. forduló:
Blackburn Rovers-Aston Villa 0-2
Gól: Milner (27.), Agbonlahor (90.)

Chelsea-Hull City 0-0

Everton-Bolton Wanderers 3-0
Gól: Arteta (40., 11-esből), Jo (49., 90., a másodikat 11-esből)

Sunderland-Stoke City 2-0
Gól: Jones (78.), Cissé (90.)
Kiállítva: Etherington (65., Stoke)

West Bromwich Albion-Newcastle United 2-3
Gól: Fortuné (4., 73.), illetve Duff (2.), Lovenkrands (9.), Taylor (41.)

Wigan Athletic-Fulham 0-0

Manchester City-Middlesbrough 1-0
Gól: Bellamy (52.)

Portsmouth-Liverpool 2-3 (0-0)
Gól: Nugent (62.), Hreidarsson (78.) ill. Aurelio (69.), Kuyt (85.), Torres (92.)

Vasárnap:
Tottenham-Arsenal 14:30
West Ham-Manchester United 17:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik