Élet-Stílus

Pontzuhatag és rekord Kobe Bryanttől

Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers sztárja 61 pontot dobott a New York Knicks otthonában 126-117-re megnyert NBA-mérkőzésen, ezzel rekordot döntött.

„Már az is áldás, ha azt csinálhatod, amit szeretsz, nem beszélve az ilyen pillanatokról” – magyarázta Kobe Bryant, miután 61 pont szórt a New York Knicks otthonában 126-117-re megnyert találkozón, és ezzel több rekordot is felállított.

Az élre kívánkozik, hogy rajta kívül senki sem termelt ennyit a Madison Square Gardenben. Az eddigi csúcsot a helyi Knicks kiválósága, Bernard King tartotta 60-nal (1984), míg vendégként ezt megelőzően a chicagói Michael Jordan szerezte a legtöbb pontot, szám szerint 55-öt, még 1995-ben. Bryant 61 pontja az NBA mostani szezonjának eddigi legjobb teljesítménye is egyben.

Nehéz megállítani (MTI/EPA)

Nehéz megállítani (MTI/EPA)

A tavalyi idény legértékesebb kosarasának (MVP) amúgy is kiválóan megy a Madison Square Gardenben, ötödször jutott 40 pont fölé a világhírű csarnokban, továbbá kivételes pályafutása során ez volt a 24. olyan mérkőzése, amikor 50 pont fölött zárt.

Az egyéni rekordja egyébként 81 egység, ezt a Toronto Raptors ellen jegyezte 2006 januárjában, és ezzel második helyen áll a vonatkozó örökrangsorban. A csúcsot Wilt Chamberlain (1962) tartja kereken 100 ponttal.

vezérét vesztette a lakers

Súlyos sérülés miatt két-három hónapig nem léphet pályára Andrew Bynum, a Los Angeles Lakers centere. A fiatal játékosról a New York Knicks elleni hétfői mérkőzés előtt derült ki, hogy a jobb térdében elszakadt a keresztszalag, s az orvosok szerint 8-12 hétig nem lesz bevethető. Bynum hihetetlen balszerencsés körülmények között sérült meg, ugyanis szombaton a Memphis elleni találkozón csapattársa, Kobe Bryant egy elhibázott dobás után esett rá véletlenül.

A Lakers számára nagyon rosszul jött a tehetséges kosaras kiválása, még akkor is, ha a Knicks ellen Bryant és Pau Gasol parádés játékával biztosan nyert az együttes.

A szezon során eddig meccsenként átlagban 14 pontot és 8,2 lepattanót szerző Bynum tavaly január közepén szintén térdsérülést szenvedett, amiből később még a rájátszásra sem épült fel. Sokak szerint az ő hiánya volt az egyik legfőbb oka annak, hogy a Lakers elveszítette a Boston Celtics elleni döntőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik