Élet-Stílus

Messi történelmi góljával Barca-győzelem

Hátrányból fordított és győzött a csereként beállt Lionel Messi találataival a listavezető FC Barcelona a Racing Santander otthonában. A Villareal egyre mélyebb hullámvölgyben, Vadóczék otthon győztek, a magyar középpályás nélkül.

A spanyol bajnokság éllovasa a 21. fordulóban a középmezőnyben tanyázó Racing Santander otthonába látogatott. A Barcelona trénere pihentette Lionel Messit, a kezdőben így Thierry Henry és Samuel Eto’o mellett Andres Iniesta kapott helyet.

Az argentin zseni nélkül álmosan kezdett a katalán sztárcsapat, a Santander védői levették a pályáról a támadásokat irányító Xavit és Iniestát. Az első félidőben nem is volt komoly helyzete a vendégeknek, a Racing viszont többször is felbukkant Victor Valdes kapuja előtt.

Messi sokadszor volt a nyerőember (MTI/EPA)

Messi sokadszor volt a nyerőember (MTI/EPA)

A második félidő elején sem változott a helyzet, langyosan csordogált a mérkőzés, egészen az 55. percig, amikor Marquez a tizenhatoson belül buktatta Pereirát. A mexikói védő sárgát kapott, a büntetőt pedig Zigics magabiztosan bevágta.

A csapata szenvedését addig tétlenül néző Pep Guardiola egygólos hátránynál beküldte a pályára Messit, akivel pillanatok alatt felpörgött a Barca. Hat perccel becserélése után egy kipattanó labdából kiegyenlített az argentin klasszis, majd a hajrában a győztest gólt is megszerezte. Messi második találata a Barca történetének 5000. bajnoki gólja volt.

A hátralévő percekben a katalánok az eredmény tartására törekedtek, és teljesen érthetetlen okokból összeszedtek két piros lapot. Marquez majd a másik belső védő, Pique is megkapta második sárgáját.

Győzelmével továbbra is 12 ponttal vezeti a bajnokságot a Real Madrid és az esti órákban diadalmaskodó Sevilla és a Valencia előtt. A Villareal egyre lejjebb csúszik, a sárga tengeralattjárót ezúttal a Deportivo süllyesztette el. Az Atletico is kikapott, Vadócz Krisztián csapata, az Osasuna viszont hazai környezetben egy góllal legyőzte a Real Mallorcát. A magyar középpályás nem lépett pályára.

Primera División, 21. forduló:
Racing Santander-FC Barcelona 1-2 (0-0)
Gól: Zigic (55. 11-esből), illetve Messi (65., 81.)
Kiállítva: Marquez (88., Barcelona), Piqué (90., Barcelona)

Atlético Madrid-Valladolid 1-2 (0-0)
Gól: Calvo (54., öngól), illetve Prieto (50.), Víctor (79., 11-esből)

Deportivo La Coruna-Villarreal 3-0 (1-0)
Gól: Lafita (2., 62.), Riki (67.)

Espanyol-Recreativo Huelva 1-1 (0-0)
Gól: Pareja (62.), illetve Rubén (90., 11-esből)
Kiállítva: Kameni (90., Espanyol)

Osasuna-Real Mallorca 1-0 (1-0)
Gól: Pandiani (3.)
Kiállítva: Nekounam (87.), illetve Navarro (60.), Aouate (79.)

Real Betis-Getafe 2-2 (2-0)
Gól: Juanma (8.), González (10.), illetve Uche (64., 71.)
Kiállítva: Juande (33., Real Betis)

Valencia-Almeria 3-2 (2-1)
Gól: Joaquin (5.), Villa (29., 61.), illetve Negredo (22., 64.)

Sporting Gijon-Sevilla 1-0 (1-0)
Gól: Castro (17.)
Kiállítva: Canella Suárez (22., Sporting Gijon)

Szombati meccsek:
Numancia-Real Madrid 0-2
Athletic Bilbao-Málaga 3-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik