Élet-Stílus

Loeb nyerte a szezonnyítót

Az elmúlt öt év világbajnoka ott kezdte, ahol tavaly abbahagyta, és nagy fölénnyel nyerte a ralivilágbajnokság első 2009-es futamát. Csapattársa, Dani Sordo lett a második, a fordos Mikko Hirvonennek meg kellett elégednie a harmadik hellyel.

Sebastian Loeb az elmúlt szezon 15 versenyéből 11-et megnyert, és idén is ő a sorozat legnagyobb esélyese, pláne azok után, hogy a gazdasági világválság miatt megfogyatkozott a mezőny.

A szezonnyító Ír-ralin az első napot magabiztos előnnyel zárta a francia versenyző, aki a későbbiekben sem engedte ki a kezéből a győzelmet, és végül másfélperces előnnyel végzett citroënes csapattársa, a spanyol Dani Sordo előtt. Loeb győzelme csak az utolsó szakaszon forgott veszélyben, amikor a francia kis híján egy árokban parkolta le a kocsiját.

Loeb ismét verhetetlen (MTI/EPA)

Loeb ismét verhetetlen (MTI/EPA)

“Nehéz körülmények között versenyeztünk, nagyon örülök, hogy nyertem, és a csapat maximális pontszámmal várhatja a következő futamot” – nyilatkozta a versenyt követően Loeb. “Aszfalton általában jól megyek, de ez most nagyon trükkös volt. Jól kezdődött a szezon, remélem a folytatás is hasonló lesz.”

A tavalyi pontverseny második helyezettje, a finn Hirvonen csak a dobogó legaljára fért fel. “A kocsi nem úgy muzsikált, ahogy szerettük volna, ennek ellenére bíztam abban, hogy Sordót meg tudjuk előzni. Sajnos nem sikerült, de nem vagyok csalódott” – értékelt a finn pilóta a célban.

Henning Solberg végzett a negyedik helyen, testvére Petter a Subaru kiválása miatt nem indult a versenyen. Az ötödik Chris Atkinson, míg a hatodik junior világbajnok Sebastien Ogier lett.

Ír-rali, végeredmény (17 gyorsasági szakasz, 310,34 km):
1. Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, monacói, Citroën C4 WRC) 2:48:25.7 ó
2. Dani Sordo, Marc Marti (spanyol, Citroën C4 WRC) 1:27.9 p h.
3. Mikko Hirvonen, Jarmo Lehtinen (finn, Ford Focus WRC) 2:07.8 p h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik