Élet-Stílus

Premier League: kipukkadt a Liverpool?

A Liverpool pontokat hullajtott a Premier League 23. fordulójában, így nem csak a Manchester Uniteddel szemben került lépéshátrányba, a Chelsea is megelőzte.

A Liverpool képtelen tartani a lépést a Manchester Uniteddel, sőt, miután a harmadik mérkőzésén is nyeretlen maradt (korábban a Stoke-kal és az Evertonnal szemben ikszelt), nem csak a „vörös ördögök” léptek meg tőle, a Chelsea is előzött.

Rafa Benítez csapata szerdán este a Wigan vendége volt, és Jossi Benajun góljával ugyan előnybe került (az izraeli játékos éles szögből gurított a kapuba), ám a hajrában Mido tizenegyese keresztülhúzta a számításait.


Éppen az ellenkező irányba tart a Liverpool (MTI/EPA)

Éppen az ellenkező irányba tart a Liverpool (MTI/EPA)

„Több dolog miatt is csalódott vagyok, de a Wiganről külön nem szólnék. Legyen elég annyi, ugyanaz történt, mint az előző két mérkőzésénkön, az ellenfeleinkben volt valami közös, amit nem kedvelek. De nem akarok erről beszélni” – mondta Benítez,
és szavai azt sejtetik, nagyon megviselte, hogy a Liverpool sorozatban harmadik döntetlenjét játszotta. Mint ahogy azt sem lehet éppen kellemes a számára, hogy a MU egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is kétpontos előnyt szerzett csapatával szemben, és akkor még nem is beszéltünk a Chelsea-ről.

A „kékek” elviselték a rájuk nehezedő nyomást, és Salomon Kalou duplájával 2-0-ra verték a Stamford Bridge-re látogató Middlesbrough együttesét. Az elefántcsontparti támadó előbb 13 méterről lőtt a léc alá egy kapu előtti kavarodás során, majd a hajrában teljesen tisztán fejelt közelről a jobb felső sarokba. Amúgy mindkét gólt Frank Lampard sarokrúgása előzte meg.

A Chelsea jobb gólkülönbségének köszönhetően feljött a tabella második helyére, a Liverpool a harmadik – és a két csapat a hétvégén egymással mérkőzik. „Az utóbbi időben nagyszerű találkozókat vívtunk a Liverpollal, és biztosra veszem, hogy vasárnap is nagy csata vár ránk. Nem osztom azt a véleményt, hogy a ‘Pool összeomlott, szerintem ez nem igaz” – vezette fel a hétvégi csúcstalálkozót Ray Wilkins, a Chelsea pályaedzője.

A negyedik Aston Villa egy pontra megközeleítette a Liverpoolt, egyúttal tovább növelte előnyét az ötödik Arsenallal szemben, miután 1-0-ra nyert a Portsmouth vendégeként, miközben
az „ágyúsok” – Robin van Persie hosszabbításban szerzett találatának köszönhetően – 1-1-et játszottak az Evertonnal.

Halmosi nem játszott

Halmosi Péter együttese , a Hull City – a magyar játékos nélkül – kapott ki a West Ham United otthonában, és momentán a 10. helyen áll a Premier League tabelláján.


Premier League, 23. forduló:
West Ham United-Hull City 2-0 (1-0)
Gól: Di Michele (33.), C. Cole (51.)

Chelsea-Middlesbrough 2-0 (0-0)
Gól: Kalou (58., 81.)

Manchester City-Newcastle United 2-1 (1-0)
Gól: Wright-Phillips (17.), Bellamy (77.), ill. Carroll (81.)

Wigan Athletic-Liverpool 1-1 (0-1)
Gól: Mido (83., 11-esből), ill. Benayoun (41.)

Blackburn Rovers-Bolton Wanderers 2-2 (0-2)
Gól: Warnock (66.), McCarthy (90.), ill. Taylor (12.), Davies (35.)

Everton-Arsenal 1-1 (0-0)
Gól: Cahill (61.), ill. Van Persie (92.)

Kedden játszották:
Sunderland-Fulham 1-0
Portsmouth-Aston Villa 0-1
Tottenham Hotspur-Stoke City 3-1
West Bromwich Albion-Manchester United 0-5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik