Élet-Stílus

Phelps a legjobb az amerikaiaknál

A pekingi olimpián nyolc aranyérmet begyűjtő úszó Michael Phelpset választotta az elmúlt év legjobbjának az Egyesült Államok olimpiai bizottsága (USOC).

A 23 esztendős úszófenomén elsőségéhez nem férhet kétség, hiszen egészen elképesztő teljesítményt nyújtott Pekingben.
Nyolc aranyérmet nyert – ráadásul hetet világcsúccsal, egyet pedig olimpiai rekorddal -, ezzel megdöntötte honfitársa, a szintén úszó Mark Spitz 1972-es, hételsőséges rekordját, így az egy olimpián szerzett aranyérmek tekintetében már ő az első.

Nem mellékesen: Michael Phelps minden idők legeredményesebb ötkarikás versenyzője is, miután az Athénben szerzett hat győzelmével együtt már tizennégy olimpiai aranyat számlál.

Michael Phelps lett a befutó az USOC-nál (MTI/EPA)

Michael Phelps lett a befutó az USOC-nál (MTI/EPA)

A nőknél holtverseny alakult ki az élen: a kínai fővárosban hat érmet – közte egy aranyat – szerző úszó, Natalie Coughlin és az öt alkalommal dobogóra – egyszer annak a legtetejére – álló tornászklasszis, Nastia Liukin ugyanannyi voksot kapott.

A csapatok versengésében a Pekingnben olimpiai aranyérmes férfi röplabda-válogatott nyert.

Nálunk Pheps csak második volt

Érdekes, hogy az FN szavazásán Phelps csak a második helyen végzett, 3091 vokssal kapott kevesebbet, mint a honlapunkon az 2008-as év legjobb külföldi sportolójának megválasztott spanyol teniszklasszis, Rafael Nadal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik