Élet-Stílus

Abramovics dilemmája: Chelsea vagy Pelorus?

Angol források szerint komoly döntés előtt áll a gazdasági világválságban hatalmas veszteségeket elkönyvelő Roman Abramovics. Az orosz mágnásnak két „játékszere” közül az egyikről le kell mondania: a jachtja és a Chelsea a tét.

Bár a sérülések miatt a londoniak szakvezetője, Luiz Felipe Scolari egyre sürgeti a csapat megerősítését, Abramovics eddigi kijelentései alapján a Chelsea igencsak passzív lesz a januári átigazolási időszakban.

Új klasszisokra nincs fedezet, a „kékek” csak abban az esetben tudnak frissíteni, ha megválnak pár játékosuktól.

Scolari már jelezte, hogy a francia Malouda és az elefántcsontparti Kalou helyzete nem biztos. A Daily Mirror úgy tudja, a brazil kívánságlistáján a sevillai Luis Fabiano (20.5 millió euró) mellett a marseille-i Hatem Ben Arfa és a moszkvai Vagne Love szerepel.

Abramovics és a Chelsea is nehéz helyzetben (tden.ru)

Abramovics és a Chelsea is nehéz helyzetben (tden.ru)

Az sem kizárt, hogy Felipao még nagyobb bajba kerül a csapat kiválasztásánál. Abramovics vagyona ugyanis jelentősen megcsappant – egy gazdasági szakértőre hivatkozó orosz Prime-Tass hírügynökség szerint 16.7 milliárdos vagyona 2.3 milliárd euróra olvadt.

Sőt, a helyzet megoldásának érdekében Abramovicsnak választania kell: vagy a 220 millió eurós luxusjachtját, a Pelorust, vagy a brit klubot kezdi árulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik