Élet-Stílus

Buzsákyról áradozik Briatore

A Queens Park Rangers társtulajdonosa két éven belül az angol élvonalba szeretné juttatni a jelenleg a másodosztályban vitézkedő csapatot. Ehhez a Forma-1-ben is érdekelt üzletember szerint több olyan játékosra lenne szükség, mint a csapat magyar idegenlégiósa, Buzsáky Ákos.

A Nemzeti Sportnak adott interjúban világosan megfogalmazta céljait Flavio Briatore, aki egy éve lett a londoni klub társtulajdonosa. „Két év múlva biztosan ott leszek az élvonalban… Eddig minden ígéretemet megtartottam, miért pont ez hiúsulna meg” – mondta az olasz üzletember, aki célja érdekében attól sem riad vissza, hogy teljesen felforgassa a Queens Park Rangers (QPR) keretét: „Én és társaim öltünk horribilis összegeket a klubba, és mivel a fizetéseket is mi adjuk, jogunk van úgy működtetni az egyesületet, ahogyan kedvünk tartja.”

Briatore szerint Buzsáky Ákosnak nincs miért félnie, őrá a Premier League-ben is számít a vezetés. „Ákos a mi tízesünk, a QPR tízese… Bár ebben a szezonban már jóval erősebb s bővebb a keretünk, mint tavaly, még mindig hiányzik a kreativitás, ami Buzsákyban megvan. Azonnal megváltozik a játék képe, ha a pályán van.”

Ecclestone (j) is érdekelt a londoni klubban (MTI/EPA)

Ecclestone (j) is érdekelt a londoni klubban (MTI/EPA)

A lehetséges érkezőkkel kapcsolatban konkrétumokat nem árult el a Renault csapat főnöke, de elmondta, hogy több olyan játékosra lenne szüksége mint a magyar idegenlégiós: „Nekem olyan futballisták kellenek, akiket imád a közönség, akik szórakoztatják a publikumot, akik miatt az ember hajlandó kilátogatni a stadionba. Olyanokra, mint Buzsáky Ákos, mert a magyar srácban benne van a pimaszság, amiért én is úgy döntöttem, érdemes költeni a futballra. Éppen ezért ápolom a kapcsolatot az Ákost hozzánk irányító Filipovics Vladan menedzserrel, hátha megajándékoz még minket egy-két „magic magyarral…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik