Élet-Stílus

Szurkolókat vertek Dunaszerdahelyen

Rendbontás miatt negyedórát állt a játék a Dunajska Streda-Slovan Bratislava szlovák bajnoki labdarúgó-mérkőzésen. Több pozsonyi drukkert megvertek a rendőrök, egy magyar szurkolót mentőhelikopterrel szállítottak kórházba.

Helyi sajtóinformációk szerint a találkozó előtt már több szurkolót előállítottak, sorjáztak az összetűzések.

A szlovák hatóságok hatalmas erőkkel vonultak fel a találkozóra, főleg azért, mert Magyarországról mintegy ezer szurkoló, számos ultracsoport – köztük sok ferencvárosi drukker – is érkezett Dunaszerdahelyre, hogy biztassa a felvidéki együttest a Slovan ellen.

Magyar drukkerek a DAc-Slovan mérkőzés előtt (MTI)

Magyar drukkerek a DAc-Slovan mérkőzés előtt (MTI)

A mérkőzésen tartózkodók beszámolója alapján a 15. percben kommandósok behatoltak a magyar szurkolók szektorába, az összecsapás következtében több sérültet kórházba kellett szállítani. Egy magyar szurkolót mentőhelikopterrel vittek kórházba, miután eltört az állkapcsa és nem lélegzett, ezért intubálni kellett, azaz csövet vezettek a légcsövébe, hogy újraindítsák és biztosítsák a légzést.

A játékvezető félbeszakította a találkozót, és csak negyedóra elteltével tértek vissza a játékosok a gyepre. Korábban már volt hasonlóan incidens a magyar szurkolók és a szlovák rendfenntartók között: 1992-ben a Ferencváros Bajnokcsapatok Európa Kupája-selejtezőt játszott a Slovan Bratislava otthonában, akkor maszkot viselő kommandósok verték meg a zöld-fehér drukkereket.

Egy Slovan-szurkolót tepernek le a szlovák biztonságiak (MTI)

Egy Slovan-szurkolót tepernek le a szlovák biztonságiak (MTI)

A két csapat utoljára 1999-ben találkozott egymással, akkor a Slovan 3-0-ra diadalmaskodott. Az összecsapás esélyese ezúttal is a pozsonyi alakulat volt, amely a második helyen állt a forduló előtt és utolsó hét mérkőzésén veretlen maradt. A meccs a vendégek 4-0-ás győzelmével végződött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik