Élet-Stílus

Laposra verte a világbajnokot Vitalij Klicsko

A szombat esti berlini profiboksz gálán nem akármilyen teljesítményt nyújtott a négy év kihagyást követően visszatért Vitalij Klicsko, aki a WBC bajnok Samuel Peter ellen bokszolt.

A politikában ugyan többször vereséget szenvedett, de a szorítóban továbbra is verhetetlen Vitalij Klicsko (36 győzelem – 2 vereség). A 37 éves, (világ)bajnokként visszavonult ukrán klasszis a berlini estén a nagy ütőerejéről ismert nigériai Samuel Peter ellen lépett kötelek közé, azonban a várt nagy csata elmaradt.

De ez nem Klicsko hibája volt, hiszen élete legjobb formájában bokszolt, lazán és tisztán küzdött, leengedett kezekkel, vagyis abszolút nem látszott rajta az 1400 napos kihagyás. Ellenben a “Nigériai Rémálom” még soha nem bokszolt ennyire katasztrofálisan: gyakorlatilag értékelhető megmozdulása nem volt, ellenfelének legfeljebb a vállát, vagy a mellkasát sikerült megcsiklandoznia!

Világbajnok testvérek (MTI/EPA)

Világbajnok testvérek (MTI/EPA)

Így aztán a taktikus bokszot bemutató Klicsko, aki minden ütése után elmozgott, lényegében ellenállás nélkül, de rendkívül türelmesen menetelhetet a győzelembe. Ez a 8. menet utáni szünetben következett be, amikor a péppé vert Peter végképp rájött, nemhogy támadásra, már a védekezésre sincs ereje, így aztán önként feladta a kilátástalan harcot.

Bekövetkezett hát a Klicsko-testvérek egyik álma: mindketten, egyszerre mondhatják magukat világbajnoknak. A másik álom, miszerint az összes jelentős övet egyszerre ketten birtokolják, még várat magára, de Vitali teljesítményét elnézve, sem Ruszlan Csagajev, sem Nyikolaj Valujev nem számíthat túl sok jóra…

—-Dawson alaposan elverte Tarvert—-

A profi boksz két amerikai kiválóságának csatájában Chad Dawson legyőzte Antonio Tarvert, ezzel pedig az IBF és az IBO szervezetek félnehézsúlyú világbajnoka lett magyar idő szerint vasárnap hajnalban Las Vegasban.

A kategória korábbi világbajnoka, a 39 esztendős Tarver esélytelennek bizonyult 26 éves riválisával szemben, aki sokkal gyorsabb, energikusabb volt nála, és fölényét jól mutatja, hogy a 12. menetben padlóra is küldte idősebb ellenfelét, akit ugyan nem számoltak ki, de a vége egyhangú pontozással kiérdemelt, fölényes Dawson-siker lett.

Dawson mérlegét tovább javítva eddigi mind a 27 meccsét megnyerte, közülük 17-et kiütéssel. Tarver 27 – benne 17 KO-val – megnyert mérkőzése mellé ezúttal ötödik vereségét könyvelhette el.

—-Popovics megőrizte vb-övét—-

Popovics Tamás megőrizte félnehézsúlyú profi bokszvilágbajnoki címét a UBC szervezetnél, miután szombat este, Orosházán egyhangú pontozással győzött az olasz Massimiliano Saiani ellen.

Az itáliai kihívó arról ismert, hogy korábban a szintén világbajnok Erdei Zsolttal is találkozott a ringben, akitől hét menetben szenvedett vereséget. A szombati megméretésen 12 menetben maradt alul Popoviccsal szemben, aki a tévé közvetítette meccsen magabiztosan vezetett nyolc meneten át, és bár a hajrára elfáradt, nem lehetett kétséges, hogy ő a jobb.

A magyar öklözőnek, aki mindhárom pontozónál több ponttal nyert, ez volt profiként a 25. győzelme.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik