Élet-Stílus

Messi mentette meg a Barcelonát

Dzsudzsák Balázs gólpasszt jegyzett az Anfield Roadon, de a Liverpool ezzel együtt simán verte a vendég PSV-t. A Roma bordeaux-i győzelmével feledtette a két héttel ezelőtti botlását, miközben a Barcelona kis híján bajba került Ukrajnában, ám a hajrában két gólt szerző Lionel Messi megmentette a katalán csapat becsületét. Az Inter és a Werder Bremen megosztozott a pontokon.

A csoport: a Chelsea sem bírt a kolozsváriakkal

Az első körben az AS Romát annak otthonában megleckéztető kolozsvári CRF a Chelsea-t látta vendégül a BL csoportkörének második fordulójában. Az első félidőben az angolok birtokolták többet a labdát, ugyanakkor komoly helyzetet nem tudtak kialakítani, igaz, ez Clujról is elmondható. A felek jobbára távoli lövésekkel igyekeztek veszélyt okozni – kevés sikerrel.

A folytatásban ugyan jobban igyekezett a Chelsea, de továbbra is kevés volt az izgalom. A hajrában aztán mind a két csapat előtt adódott helyzetet. Az egyik oldalon Trica lőtt alig mellé, majd Pereira lövését Cech bravúrral védte, átellenben a szünetben becserélt Anelka hat méterről célzott pontatlanul. A döntetlennel mind a két csapat négyre növelte a pontjainak számát. A Chelsea-ben Drogba megsérült, le is kellett cserélni.

A csoport másik mérkőzésén két nulla pontos csapat, a Bordeaux és az AS Roma csapott össze.

A 18. percben az AC Milantól kölcsönkapott Gourcuff révén a hazaiak kerültek előnybe – a támadó 16 méterről balról küldte a labdát a bal alsó sarokba -, ugyanakkor a 36. percben elveszítették egyik emberüket.

Henrique mehetett zuhanyozni, lehűteni magát, miután Perrotta felé ütött. A fegyelmezetlenségéért nagy árat fizetett a francia együttes, az emberelőnyben játszó Roma ugyanis a második félidőben a maga javára fordította a mérkőzést. A 64. percben De Rossi sarokrúgását követően Vucsinics a védőjét megelőzve közelről fejelt a hálóba, majd öt perccel később Julio Baptista is betalált. A cserecsatár szabadrúgásból, 21 méterről lőtt a bal felső sarokba. Ennyivel azonban nem érte be a brazil csatár, Taddei beadása után közelről, becsúszva terelte kapuba a labdát, és ezzel megadta a kegyelemdöfést Bordeaux-nak.

Maicon védő létére betalált, mégsem lehet teljesen elégedett (Kattintson!)

Maicon betalált, mégsem lehet teljesen elégedett (Galéria)

B csoport: döntetlen Milánóban

Az olasz bajnok Inter nem bírt a Werder Bremennel, a csoport két favoritja megosztozott a pontokon. A nagy elánnal kezdő hazaiak számára jó indult a meccs, ugyanis a Baumann átadását elcsípő, majd 10 méterről a kivetődő Wiese felett a kapuba emelő Maicon révén már a 14. percben megszerezték a vezetést. A Werder ugyanakkor már az első félidő végén egyenlíthetett volna, csakhogy Pizarro közelről a kapufát találta el. A 62. percben már pontosabban célzott a perui támadó: Özil beadása után bevetődve juttatta kapuba a labdát.

A folytatásban nyomott az Inter, a brémaiak a védekezést tekintették fő feladatuknak, egy ellentámadás végén azonban csaknem újabb gólt szereztek. Naldo szabadrúgása és Júlio César védése után Pizzaro került nagy helyzetbe, de az oldalhálóba püfölte a meccslabdát.

A négypontos Inter a Panathinaikoszt 3-1-re legyőző – és
ezzel első Bajnokok Ligája-sikerét elérő – Anorthoszisszal holtversenyben vezeti a B csoportot. A rendkívül lelkes ciprusi csapat egy öngóllal szerzett vezetést (Sarriegi fejelt saját kapujába), majd az első negyedóra végén Dobrasinovics bólintott góltérően, ezzel megduplázta Anorthoszisz előnyét.

A 28. percben Szalpingidisz – kezezés miatt befújt – tizenegyesből szépített. A második félidőben már csak egy gól született, ezt Taher szerezte – a csereként beállt iraki csatár egy szöglet után fejelt közelről a kapu jobb oldalába.

C csoport: Messi mentette meg a Barcelonát

Messi hajrában szerzett duplájával jutott három ponthoz a Barcelona a Sahtar Donyeck otthonában. A hazaiak Ilsinho 45. percben góljával szereztek vezetést (a brazil légiós egy előrevágott labdára csapott le, lehámozta magáról a védőket, majd 11 méterről a hálóba emelt), és már-már úgy tűnt, hogy legyűrik az előzetesen esélyesebbnek vélt katalán csapatot.


Barcelonai öröm (Galéria)

Barcelonai öröm (Kattinston!)

A csereként pályára lépő, a hétvégi Espanyol elleni katalán rangadót is eldöntő Messi azonban megmentette a Barcát. Igaz, első góljához Pjatov hibája is kellett, a kapus ugyanis nem tudta megfogni a labdát Krkic beadása után, így az argentin csatárnak nem volt nehéz dolga, közelről lőtt a hálóba. A 94. percben Xavi kínálta meg egy remek passzal Messit, aki ezúttal sem hibázott: a kivetődő kapus fölött a hálóba emelt. Ezek után nem kérdés, hogy az UEFA honlapján kit választottak a meccs emberének.

A Sporting a papírformának megfelelően két vállra fektette a svájci Baselt. A portugálok fölényben játszottak ugyan, de sokáig gól híján voltak, igaz, Derlei kapufájánál szerencséjük sem volt. Nem úgy az 55. percben. Egy meglehetősen érdekes góllal szerezett vezetést a Sporting. Romagnoli tört kapura, a menteni igyekvő Abraham nem tudott felszabadítani, ehelyett csapattársát, Zannit találta el, s a labda a védőről került a hálóba. Derlei egy újabb kapufa után a 86. percben már végre be is talált, beállítva ezzel a 2-0-ás végeredményt.

A kép csalóka: a Liverpool nem bukott el a PSV-vel szemben (Galéria)

A kép csalóka: a Liverpool nem bukott el a PSV-vel szemben (Galéria)


D csoport: Ddzsudzsák gólpasszt adott

A D csoportban eldőlni látszik a továbbjutás, miután a Liverpool és Atlético Madrid második mérkőzését is megnyerte. Az angol csapat a PSV-t látta vendégül, és már a negyedik percben megszerezte a vezetést „belerondítva” így az ellenfél védekezésre épülő taktikájába. Gerrard szöglete után Fernando Torres kapásból vette a célba a kaput. Isaksson bravúrral védett, de Kuyt 15 méterről ismételt. A svéd hálóőr ugyan megint belekapott a labdába, de az a bal felső sarokba landolt.

Óriási fölényben, nagy kedvvel játszott a Liverpool – tehette, hiszen a PSV kevés ellenállást mutatott -, majd a 34. percben már kétgólos volt az előnye. Torres mesteri beívelése után Robbie Keane 10 méterről a jobb alsó sarokba küldte a labdát. A szünet a vörösök biztosan őrizték kétgólos előnyüket, sőt, a szabadrúgásból, 25 méterről betaláló, emígy a 100. liverpooli gólját jegyző Gerrard révén eggyel meg is toldották azt.

Dzsudzsák Balázs a 76. percben debütált a Bajnokok Ligájában, és mindjárt az első labdaérintéséből gólpasszal segítette a PSV Eindhovent. Kiváló jobboldali beadása után Koevermans 10 méterről lőtt a hazaiak kapujának bal oldalába.

Agüero szép gólt szerzett (Még több kép)

Agüero szép gólt szerzett (Még több kép)


Az Atlético tartja a lépést a Liverpoollal, miután hazai pályán 2-1-re verte a Marseille-t. Tizenegy év után került sor újra BL-meccsre a Vicente Calderón Stadionban, és már a negyedik percben talpra ugorhatott a madridi aréna közönsége. Maxi Rodríguez átadása után Agüero talált be: nagyszerűen vette át a labdát, ezzel két védőt is becsapott, majd a hálóba lőtt. Ezzel második meccsén a harmadik gólját szerezte a sorozatban.

Niang a 16. percben egyenlített, de nem sokkal később újra a spanyoloknál volt az előny – és ez már kitartott a találkozó végéig. Pernía szabadrúgása után Raúl García szép mozdulattal pörgetett a jobb alsó sarokba. A Liverpoolnak és az Atléticónak is hat pontja van – az eddig látottak alapján nagy csoda lenne, ha nem ez a két csapat jutna a kieséses szakaszba.

BL, csoportkör, 2. forduló
A csoport:
Bordeaux (francia)-AS Roma (olasz) 1-3 (1-0)
Bordeaux, Stade Chaban-Delmas. V.: Ibanez (spanyol)
Gól: Gourcuff (18.), ill. Vucsinics (64.), Baptista (71., 83.)
Kiállítva: Henrique (36., Bordeaux)

CFR Cluj (román)-Chelsea (angol) 0-0
Kolozsvár, Cluj-Napoca. V.: Meyer (német)

Az állás:
1. Chelsea 4 pont (4-0)
2. CFR Cluj 4 (2-1)
3. AS Roma 3
4. Bordeaux 0

B csoport:
Inter (olasz)-Werder Bremen (német) 1-1 (1-0)
Milánó, Stadio Giuseppe Meazza. V.: Michel (szlovák)
Gól: Maicon (14.), ill. Pizarro (62.)

Anorthoszisz (ciprusi)-Panathinaikosz (görög) 3-1 (2-1)
Famaguszta, GSE Stadion. V.: Braamhaar (holland)
Gól: Sarriegi (11., öngól), Dobrasinovics (15.), Taherill (78.), Szalpingidisz (28., 11-esből)

Az állás:
1. Inter 4 pont (3-1)
1. Anorthoszisz 4 (3-1)
3. Werder Bremen 2
4. Panathinaikosz 0

C csoport:
Sporting (portugál)-FC Basel (svájci) 2-0 (0-0)
Lisszabon, Estadio Jose Alvalade. V.: Rizzoli (olasz)
Gól: Zanni (55., öngól), Derlei (86.)

Sahtar Doneck (ukrán)-Barcelona (spanyol) 1-2 (0-0)
Doneck, RSC Olimpijszkij. V.: Webb (angol)
Gól: Ilsinho (45.), ill. Messi (87., 94.)

Az állás:
1. Barcelona 6 pont,
2. Sahtar Doneck (3-3)
2. Sporting 3 (3-3)
4. FC Basel 0

D csoport:
Liverpool (angol)-PSV Eindhoven (holland) 3-1 (2-0)
Liverpool, Anfield Road. V.: Brych (német)
Gól: Kuyt (5.), Robbie Keane (34.), Gerrard (76.), ill. Koevermans (78.)

Atlético Madrid (spanyol)-Marseille (francia) 2-1
Madrid, Vicente Calderón. V.: Övrebö (norvég)
Gól: Agüero (4.), Raúl García (22.), ill. Niang (16.)

Az állás:
1. Atlético Madrid 6 pont (5-1)
2. Liverpool 6 (5-2)
3. Marseille 0 (2-4)
4. PSV Eindhoven 0 (1-6)

—-Keddi eredmények—-

E csoport:
Aalborg BK (dán)-Manchester United (angol) 0-3
Villarreal (spanyol)-Celtic Glasgow (skót) 1-0

Az állás:
1. Manchester United 4 pont (3-0)
2. Villarreal 4 (1-0)
3. Celtic Glasgow 1 (0-1)
4. Aalborg 1 (0-3)

F csoport:
Fiorentina (olasz)-Steaua Bucuresti (román) 0-0
Bayern München (német)-Olympique Lyon (francia) 1-1

Az állás:
1. Bayern München 4 pont
2. Olympique Lyon 2 (3-3)
3. Fiorentina 2 (2-2)
4. Steaua Bucuresti 1

G csoport:
Arsenal (angol)-FC Porto (portugál) 4-0
Fenerbahce (török)-Dinamo Kijev (ukrán) 0-0

Az állás:
1. Arsenal 4 pont
2. FC Porto 3
3. Dinamo Kijev 2
4. Fenerbahce 1

H csoport:
BATE Boriszov (fehérorosz)-Juventus (olasz) 2-2
Zenit (orosz)-Real Madrid (spanyol) 1-2

Az állás:
1. Real Madrid 6 pont
2. Juventus 4
3. BATE 1
4. Zenit 0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik