Élet-Stílus

Törölték a Horvát Utazási Irodát

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal hétfőn hivatalból törölte a Horvát Utazási Iroda Kft.-t az utazási vállalkozók közhitelű hatósági nyilvántartásából jogszabálysértés miatt.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal közleménye szerint a határozat jogerős. Az utazási vállalkozó hétfőtől további utakat nem szervezhet és nem bonyolíthat le, köteles azonban az elmaradó utazásokra befizetett előlegeket és részvételi díjakat teljes összegben visszafizetni.

Abban az esetben, ha a Horvát Utazási Iroda nem gondoskodik az utasai hazautaztatásáról, a kényszerű tartózkodás költségeiről, vagy az előlegeket, illetve részvételi díjakat nem fizeti vissza, az ezekre vonatkozó szükséges intézkedéseket a vállalkozó helyett az Allianz Hungária Biztosító Zrt.-nek a Horvát Utazási Iroda vagyoni biztosítéka terhére kell megtennie az érvényben lévő biztosítási szerződés feltételei szerint összesen 68.900.000,- Ft vagyoni biztosíték erejéig – áll a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal közleményében.

A 11 éve működő Horvát Utazási Iroda táviratban közölte utasaival a szombatra tervezett útjuk törlését. Az utaztató cég ígéretet tett arra, hogy hamarosan visszatéríti a befizetett összeget a hoppon maradt nyaralóknak.

Molnár Gabriella a Magyar Utazásszervezők Szövetségének elnöke egyelőre türelemre inti az iroda elutazásra váró ügyfeleit. „Egy-két napon belül mindenképpen jelentkezni fog az utazási iroda, és rendezni fogja az utasok kárát ” – nyilatkozta korábban a FigyelőNetnek Molnár Gabriella.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik