Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: a világ 5 legdrágább csokija

Korábban a Csúcsfogyasztóba:
A világ legdrágább könyve
Nevelhető kávécserje
Bárki lehet Némó kapitány

A fekete, tömény csoda

A Chocopologie-t tartják számon a világ jelenleg legdrágább csokoládéjaként, amelyből 10 deka több mint 100 ezer forintba kerül. A különleges desszert megalkotója a Connecticut állambeli Fritz Knipschildt, aki Dániában szerezte gasztronómiai végzettségét.

Csúcsfogyasztó: a világ 5 legdrágább csokija 1

A világ legízletesebb és legdrágább címet viselő csokigolyója belsejében francia fekete trüffel található, amely nagyon sűrű és tömény csokoládé. A kézzel készült ínyencség külsejét pedig 70 százalékos Valrhona kakaómassza borítja, amelyet végül kakaóporral szórtak be.

—-Harapjon bele a kakaóba!—-

A világ legdrágább csokijai közül a The Noka Vintage Collection nevű finomság áll a dobogó második fokán. Ha meg szeretnénk kóstolni a minőségi étcsokoládéból készült bonbont, akkor borsos árra számítsunk: 10 dekához körülbelül 34 ezer forintért juthatunk.

Csúcsfogyasztó: a világ 5 legdrágább csokija 1

Ez a Dallasban gyártott étcsokoládé 75 százalékban tiszta kakaóból, hozzáadott minőségjavítók és tartósítószerek nélkül készül. A príma kakaót pedig Venezuela, Trinidad, Elefántcsontpart és Ecuador ültetvényeiről hozatják Texas államba.

—-Aranyimádóknak—-

A svájci Neuchatelben készített Delafee praliné már ránézésre is különleges, ugyanis a csokicsoda az aranyrudakra hasonlít. Az „aranyos” külső azonban „aranyos” belsőt is takar: a csokoládé 24 karátos ehető aranypelyheket tartalmaz, amelyeket kézzel helyeztek bele.

Csúcsfogyasztó: a világ 5 legdrágább csokija 1

Az „aranyos” csoki előállításához kakaóvajat, kókuszolajat, cukrot, tejport és vaníliát is felhasználtak. Az ínyencségből 10 deka mintegy 20 ezer forintot kóstál.

—-Venezuelából szeretettel—-

A világ negyedik legdrágább csokoládéjából 10 dekát mintegy 4700 forintért kóstolhatunk meg. A franciaországi Lyonban készített, Richart nevű desszertkreáció a föld legjobb kakaójából készül: 70 százalékban a Venezuelából származó Criollo kakaót használják fel az előállításához, amely a csokicsoda varázslatos ízét adja. A kakaó mellett pedig mandulát, málnát, epret és számos egzotikus hozzávalót (fűszereket, gyógynövényeket, stb.) is felhasználnak.

Csúcsfogyasztó: a világ 5 legdrágább csokija 1

—-Egy csokiban az egész világ—-

A híres belga Godiva csokoládé “G” Collection nevű luxusdesszertjéből 10 deka körülbelül 4600 forint. A csokoládé különlegességéért és persze az áráért a kiváló minőségi hozzávalók felelnek, amelyeket a világ legkitűnőbb termőhelyeiről szereznek be (tasmán méz, mexikói csokoládé, stb.). A Godiva csokoládék egyik sajátossága, hogy a 100 százalékos kakaóvajból előállított kreációkhoz a kakaóbabokat egyenként válogatják.

Csúcsfogyasztó: a világ 5 legdrágább csokija 1

Javasoljon Ön is témát a Csúcsfogyasztóba!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik