Élet-Stílus

Kutyák a Mancs-Rancstól

A FigyelőNet segít jobb körülményeket, új otthont keresni a Mancs-Rancs Alapítvány által befogadott kutyáknak. Három állatról helyeztünk el képeket, rövid ismertetőt, "adatbázisunk" hétről-hétre frissül.

A Mancs-Rancs Állatmentő Alapítvány 2004-ben alakult Biatorbágyon olyan állatbarátokból, akik nap mint nap tapasztalták, hogy az utcán éhes, szomjas, lesoványodott kutya könyörög ennivalóért és törődésért. Minden állatot ivartalanítva, ha kölyök, akkor ivartalanítási kötelezettséggel adnak örökbe, és 200-tól már azonosítóchippel is ellátják őket.

Kutyák a Mancs-Rancstól 1

Bogáncs két-három év körüli, kisebb testű fiúcska, akit kidobtak, kétségbeesve rótta az utcákat. Egy autóimmun betegségben szenved, ami gyógyszerrel karbantartható. Mindenkivel jól kijön, macskákat is kedveli, bújik az emberhez. Bogáncsot ide kattintva találja meg a Mancs-Rancs Alapítvány honlapján.

Kutyák a Mancs-Rancstól 1

Még be sem állt az idei tél, de már három kidobott almot talált az alapítvány, tizenegy 6-8 hetes kölyök kutyusok várják a gazdákat. De csak az jelentkezzen értük, akinek életritmusába,körülményeibe belefér egy kis kölyök, akit meg kell tanítani az együttélés szabályaira. A kölyök-csapatot ide kattintva találja meg a Mancs-Rancs Alapítvány honlapján.

Kutyák a Mancs-Rancstól 1

Maci egy éves ivartalanított szuka, kedves, emberközpontú, de kutyához értő, határozott, következetes gazda jelentkezését várja. Eléggé domináns, így egyedüli kutyának ajánlott. Jó őrző, de nem riasztórendszernek való, hanem családtagnak. Macit ide kattintva találja meg a Mancs-Rancs Alapítvány honlapján.

Az alapítvány munkatársai nem megszállott kutya mániások, hanem „(belső)-kényszerállatvédők””, akik egy élőlény kiszolgáltatottságát látva segíteni próbálnak. A négy év alatt közel ötszáz kutyának találtak otthont. Nagy gonddal választják ki az új gazdákat, hiszen ezek az állatok már sok mindenen keresztül mentek, nem szeretnék, ha még egyszer az utcára kerülnének. Minden esetben megnézik az eb új otthonát, örökbeadási szerződéssel adják ki a kutyát, és fenntartják a lehetőséget az ellenőrzésre. Menhelyük nincs, ezért az állatok az alapítvány önkénteseinél, ideiglenes befogadóknál vannak elhelyezve a kutyusok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik