Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: millió dolláros teveszépség

Korábban a Csúcsfogyasztóban:

Abramovicsé a világ legnagyobb jachtja
Nélkülözhetetlen irodai játékszerek
Swarowski kávéfőző

Van, aki pénzét luxusjachtokra költi, mint Roman Abramovics, orosz mágnás, és van, aki ehelyett (vagy emellett) a sivatag hajójára költ dollármilliókat. Így esett ez Hamdan bin Mohamed bin Rasíd al-Maktúm sejkkel is. Az Egyesült Arab Emírségek dubai koronahercege 2,75 millió dollárt (10 millió dirhamot) fizetett ki egy tevéért az emírségek fővárosában, Abu Dhabiban szerdán kezdődött teveszépségversenyen. A koronaherceg állítása szerint sosem látott még tökéletesebb nyolc patát, melyekbe rögtön beleszeretett.

Csúcsfogyasztó: millió dolláros teveszépség 1

A szépségversenyen az öböl országaiból – Bahrein, Kuvait, Omán, Katar és Szaúdi Arábia – összesen 10 ezer teve vesz részt, a nevezés ingyenes, az állatoknak pedigrével kell rendelkezniük, betegségük vagy testi fogyatékosságuk nem lehet. A szervezők összesen 9,5 millió dolláros pénzjutalmat, ezenkívül 100 autót szánnak a verseny díjazottjainak. Az esemény védnöke Abu Dhabi uralkodója, Kalifa bin Zajed sejk. Az első teveszépségversenyt hat évvel ezelőtt rendezték.

Nagy népszerűségnek örvend a teveverseny: olajvagyonok cserélnek gazdát

Nagy népszerűségnek örvend a teveverseny: olajvagyonok cserélnek gazdát

A verseny a kilencnapos Mazajín Dafra fesztivál része, amely a régió kulturális hagyatékát igyekszik megőrizni, az Emírségek lakóit a hagyományos sivatagi életmód értékeire emlékeztetni. A beduin törzseknél a vagyon legfőbb megtestesítői a tevék, lovak és sólymok voltak. Mindez persze az olaj felbukkanása előtt volt.

Abu Dhabi látkép: a hagyományos értékek eltűnőben

Abu Dhabi-látkép: a hagyományos értékek eltűnőben

Kövesse nyomon Csúcsfogyasztó rovatunkban a high-end fogyasztói ipar és tárgykultúra peremvidékének fejlődését! Csúcsfogyasztó rovat – a címlap alján!

Javasoljon terméket a Csúcsfogyasztó következő számaiba!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik