Élet-Stílus

Hyypiä hosszabbított a Liverpoollal

Sami Hyypiä távozás helyett a maradás mellett döntött: a finn védő szerződést hosszabbított a BL negyeddöntőjében is érdekelt Liverpool együttesével.

Sokan biztosra vették, hogy a 34 éves finn védő a szezon végén távozik az Anfield Roadról, ehelyett ő meghosszabbította a szerződését, s megállapodás értelmében 2009-ig marad a Liverpoolnál. Tekintve, hogy 1999-ben – 2,6 millió fontért a Willem II-tól – érkezett, egy évtizedet tölthet el a „vörösöknél”.

„Nem igazán szokványos, hogy ebben az országban egy külföldi játékos ilyen hosszú ideig marad egy csapatnál, éppen ezért boldog és büszke vagyok, hogy tíz évig számolnak velem egy ilyen nagy klubnál” – magyarázta a ‘Pool korábbi csapatkapitánya, aki – legyünk őszinték – lassan azért kikopik az együttesből.

De ezzel ő is tisztában van. „Keményen dolgozom, hogy ha szükség van rám, a menedzser rendelkezésére állhassak. Aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő” – jegyezte meg Hyypiä, aki elárulta, volt ajánlata máshonnan is, de mivel nagyszerűen érzi magát a liverpooli gárdánál, a maradás mellett döntött.

Sok nagy diadal részese volt (dailymail.co.uk)

Sok nagy diadal részese volt (dailymail.co.uk)

„Mindenkivel jóban vagyok itt, ezért távozás esetén megszakadt volna a szívem.” Hyypiä a bajnoki címen kívül szinte mindent megnyert, ami a klubfutballban megnyerhető. BL- (2005), UEFA-kupa- (2001), európai Szuperkupa-győztes (2005), emellett két-két FA-kupát (2001, 2006), Ligakupát (2001, 2003) és Community Shieldet (2001, 2006) is nyert a Liverpollal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik