Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: nélkülözhetetlen irodai játékszerek

Minden iroda személytelen, amíg meg nem személyesítjük. A személyes jelleg kialakítása pedig nem csupán az, hogy saját hátteret választunk magunknak a képernyőre, mondjuk egy fotót a gyerekről vagy egy karibi lagúnában horgonyzó katamaránt. Az USB-játékszereknek nagy divatja van, mi bemutatunk párat, hátha kedvet kap valaki.

Korábbi darabok a Csúcsfogyasztóban:

Swarowski kávéfőző
Zene Lego-őrülteknek
Húsvétra luxustojást olcsón

Először voltak a birkák, le lehetett őket tölteni, és ott hülyültek a számítógépünkön, az egyszeri irodai munkás kis vicces barátai. Aztán kiléptünk a cybertérből (vagy vissza?), és jöttek az USB-csatlakozós bögremelegítő alátétek és a monitorra szerelhető ventilátorok. Mindez azonban nem volt elég a homo ludensnek. Sokkal játékosabb, hasznavehetetlenebb dolgokra volt szüksége, hogy úgy érezze: ő nem szürke.

Csúcsfogyasztó: nélkülözhetetlen irodai játékszerek 1

Az USB Chameleon az egyik legújabb öület. A kis gumiból készült barátot a monitorra lehet helyezni, mozgatható lábai lehetővé teszik a tetszőleges helyválasztást. A gyártó honlapja szerint társaságot nyújt komputerünknek és nekünk, ráadásul karmikus egyensúlyt teremt. Csatlakoztassuk az USB-portba, és szemei forognak, nyelve pedig véletlenszerűen kipattan. Tökéletes a szürkeség ellen.

A kis kaméleon barát működés közben:

Kicsit sci-fisebb, és talán kicsit több funkciója van az USB-varázspálcának. A szerkezettel kiabálás nélkül is képesek vagyunk rövid üzeneteket közvetíteni az iroda másik oldalán velünk szemben ülőknek. E-mail? Felejtse el, az USB-varázspálca a levegőbe ír! A kütyühöz egy kis program illeszkedik, amelynek felületére beírhatjuk a kívánt üzenetet, majd a pálcát a levegőben lóbálva a megjeleníthetjük azt. A kis szerkezet LED-ek segítségével írja ki az üzenetet. Persze, hogy japán, de európai karakterekkel is működik.

Csúcsfogyasztó: nélkülözhetetlen irodai játékszerek 2

A rögvalósághoz inkább köze van az AromaUSB-nek, mint a sci-fihez. Biztos sokan érezték már egy irodában, hogy ki kellene nyitni az ablakot, de nem lehet, mert az ablak mellett ülő (szerencsés) kolléga akkor fázik. Na ilyen esetekre készült az AromaUSB, gyakorlatilag egy hi-tech wunderbaum, mely a portba betolva rögtön illatozni kezd. Rendkívül széles illatspektrumban kapható, céges ajándéknak sem éppen utolsó.

Csúcsfogyasztó: nélkülözhetetlen irodai játékszerek 3

Kövesse nyomon Csúcsfogyasztó rovatunkban a high-end fogyasztói ipar és tárgykultúra peremvidékének fejlődését! Csúcsfogyasztó rovat – a címlap alján!

Javasoljon terméket a Csúcsfogyasztó következő számaiba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik