Élet-Stílus

Betegségéről vallott Federer

Az elmúlt hetekben a Pfeiffer-féle mirigyláz nevű vírusos betegségben szenvedett Roger Federer, a férfi teniszezők világranglistájának svájci éllovasa.

A bázeli klasszis a New York Times online kiadásának beszélt betegségéről, hangsúlyozva, hogy reményei szerint már túlvan a nehezén. Mint mondta: öt nappal az e heti, dubaji torna rajtja előtt az orvosok engedélyezték számára az indulást. A svájci játékos ugyanakkor már az első fordulóban búcsúzni kényszerült a viadaltól: három szettben kapott ki a brit Andy Murraytól.

„Az orvosok egyáltalán nem voltak biztosak abban, hogy már teljesen meggyógyultam, de a leleteim jó eredményeket mutattak. A fizikai állapotom azonban az utóbbi időben jelentősen leromlott” – mondta Federer, aki a tervek szerint hétfőn pályára lép egy bemutató mérkőzésen New Yorkban, ellenfele ismét nagy elődje, az amerikai Pete Sampras lesz.

Betegséggel küszködött (AFP)

Betegséggel küszködött (AFP)

A 12-szeres Grand Slam-győztes Federer idén eddig önmagához képest gyengén teljesített, az Australian Openen „csak” az elődöntőig jutott, majd hosszú szünet után jött a dubaji kiesés. A gyengébb szezonkezdet a betegséggel magyarázható.

„Az orvosaim szerint már legalább hat hete beteg voltam, amikor felfedezték, hogy mi is a baj. Ezek szerint már decemberben megtámadta a szervezetemet a kór” – fogalmazott a teniszező.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik