Élet-Stílus

Némethet dicsérte a Liverpool edzője

Rafael Benitez, az FC Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője egy interjúban elismerően nyilatkozott a tartalékok között szereplő Németh Krisztiánról. A tréner szerint pár éven belül a nagycsapatban is szerepelhet magyar támadó.

“Remekül teljesít. Rendkívül intelligens futballista, aki lát a pályán, és a kapu előtt is életveszélyes. Rajta kell tartanunk a szemünket” – mondta a spanyol szakember a klub hivatalos honlapján Némethről, aki nyáron csapattársával, Simon Andrással az MTK-től került a liverpooli alakulathoz.

Hat meccs, hat gól

Németh egyelőre csak a tartalékok között jutott szóhoz, ám itt remek átlaggal büszkélkedhet, hiszen hat mérkőzésen hat gólt szerzett. A klub honlapja szerint nem kis részt a tavaly nyáron három évre leszerződtetett magyar támadónak köszönhető, hogy jelenleg az élen állnak a FA Premier Reserve League North-ban.

Németh és Simon az induláskor (MTI)

Németh és Simon az induláskor (MTI)

Benitez ugyanakkor leszögezte: a csatároknak meg kell küzdeniük a csapatba kerülésért. “Továbbra is keményen kell dolgoznia és akkor tovább fejlődhet” – nyilatkozta az utóbbi hónapokban a csapat gyenge bajnoki szereplése miatt sokat kritizált spanyol mester. Jelenleg a nagycsapatban Benitez olyan nevek közül választhat, mint Fernando Torres, Dirk Kuyt, Peter Crouch, Ryan Babel vagy éppen Andrej Voronyin.

Nem eladó a Pool

Négyszázmillió fontért szerette volna megvásárolni az FC Liverpoolt az a dubaji konzorcium, amely egy évvel ezelőtt lemaradt a labdarúgócsapatért folyó versengésben, azonban a amerikai tulajdonosok nem adják el a klubot. A Dubai International Capital (DIC) gyorsan választ kapott Tom Hickstől és George Gillett-től. Előbbi jelezte: szeretné megtartani, illetve növelni 50 százalékos részesedését. A két amerikai üzletember 218,9 millió fontért vásárolta meg a Liverpoolt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik