Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: napfény és holdvilág befőttesüvegben

Korábbi darabok a Csúcsfogyasztóban:

Az eredeti rendeltetésének megfelelően továbbra is tárol a befőttesüveg, a paradigmaváltás a tartalomban következett be: mostantól a fényt tárolják a befőttesüvegek, legalábbis a Tobias Wong félék. A designerrel legutóbb az aranyozott gyorséttermi kokainkanál kapcsán találkoztunk, most a befőttesüveg kapott új szerepkört.

Üvegbe zárt napfény és holdvilág - Képgaléria!

Üvegbe zárt napfény és holdvilág – Képgaléria!

A Sun Jar és a Moon Jar nevétől függetlenül napfényt tárol, a különbség a fény visszaadásában van: a Sun jar meleg, napfényhatású fényt bocsát ki magából, míg a Moon Jar ennek ellentétételezése, a kék, hideg fény inkább a holdra jellemző.

Az ötlet zseniális, a megvalósítás egyszerű: sima szabvány, légmentesen záró befőttesüvegekről van szó, melyekbe egy napelem panel és a megfelelő alacsony kapacitású világítótest kerül. A panel napközben feltölti az akkumulátort, az automatikus fényérzékelő kapcsoló sötétben bekapcsolja a 16 x 10 x 10 centis, mintegy 6500 forintba kerülő lámpást.

Kövesse nyomon Csúcsfogyasztó rovatunkban a high-end fogyasztói ipar és tárgykultúra peremvidékének fejlődését! Csúcsfogyasztó rovat – a címlap alján!

Javasoljon terméket a Csúcsfogyasztó következő számaiba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik