Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: tíz nem szokványos ajándék

Év végi fa alávaló börze a Csúcsfogyasztó rovatban: a design teáskannától a faágból készült USB-memóriáig minden olyan, amin megakadt a szemünk.

BubbleScope 360 fokos kamera



Csúcsfogyasztó: tíz nem szokványos ajándék 1


Ezzel a szerkezettel soha nem látott képek készülhetnek a kirándulásokról. Egy kattintással mindent le lehet fényképezni, ami a gép körül van. Körpanorámás felvétel a prágai várból, az Eiffel-toronyból vagy születésnapi buliról – amit aztán mindenki nézegethet kedvére, jobbra, balra, fel vagy le mászkálva a kurzorral. Ára még nincs, de ígérik, hogy hamar lesz.

A világ körülöttünk


Design teáskanna



Csúcsfogyasztó: tíz nem szokványos ajándék 2


Joey Roth tervező leleményes szerkezete, amely a hagyományos kanna és a „nyomós-szűrős” tea/kávéfőzők keveréke. 300 darab készült belőle. 179 dollárért vásárolható meg.

Önt, vár, nyom, tölt


—-Tenyér DJ, billentyűkirály—-


Pacemaker kézi DJ-set



Csúcsfogyasztó: tíz nem szokványos ajándék 3


Olyanoknak, akik nem bírják ki utazás vagy tömegközlekedés közben sem mixelés nélkül. Spontán házibulikra is tökéletes az egy marokban elférő keverőpult, minden klasszikus funkcióval ellátva. 520 euró.


Tenyér DJ


Optimus Maximus billentyűzet



Csúcsfogyasztó: tíz nem szokványos ajándék 4


Nem biztos, de nagyon valószínű, hogy ez a billentyűzetek királya. A gombok külön-külön egy kis kijelzővel vannak ellátva, és olyan funkciót töltenek be, amit a kijelző éppen mutat. Egy szempillantás alatt válthatunk magyar és angol billentyűzet között, saját funkciót adhatunk a gomboknak, mi választhatunk ezekhez képet. 371 euró.


Saját gombok, saját képek


—-Design hangfal, fa memória—-


Sonicum Art.Lebedev hangfal



Csúcsfogyasztó: tíz nem szokványos ajándék 5


Az előzőhöz hasonlóan ez is az orosz tervezőcsapat, az Art.Lebedev munkáját dícséri. A hangfal szett két design hangfalból és egy mélynyomóból áll. A funkció megszokott, a forma egyedi. 100 euró.


Nem balalajka


Guido Ooms fa memória



Csúcsfogyasztó: tíz nem szokványos ajándék 6


2GB-os USB-memóriát már láttunk. A Guido Ooms memóriák minden darabja azonban kézzel válogatott fából készül, ezért minden darab más. A tervezők a számítógépek technokrata világa és a fa organikus hatása közötti feszültséget domborítottál ki. 89 euró.

Emlékeznek a fák


—-Szuperszánkó, borcsavarhúzó—-


Szuperkönnyű, lengéscsillapítós szánkó



Csúcsfogyasztó: tíz nem szokványos ajándék 7


Potom 306 fontért már hozzájuthatunk a korróziómentes, törésálló, hiperkönnyű alumíniumból készült szánkóhoz, amit rugós csillapítóval is elláttak, így az ütődéseket elnyeli. Ezért kíméli az ízületeket, a gerincet – emellett aktatáska méretű hordozójába hajtogatható. Alapvető kellék unokákkal szánkózó nagyszülőknek.


A James Bond szánkó


Built Wine Ratchet borcsavarhúzó 100 dollár



Csúcsfogyasztó: tíz nem szokványos ajándék 8


Autószerelő lehetett az a sommelier, akinek ez eszébe jutott. A speciális bornyitó pont úgy működik, mint az egy irányba tekerhető racsnis csavarhúzók: egy kis karral állíthatjuk be a menetirányt, még a fejek is cserélhetők. Sosem volt egy üveg Petrus kidugózása ennél könnyebb.

Nézze meg, hogy működik!

—-Menekülő óra, feltámasztott magnókazetta—-


Clocky menekülő ébresztőóra



Csúcsfogyasztó: tíz nem szokványos ajándék 9


Egy esélyed van, hogy felkelj időben: ha nem teszed, Clocky, ez a kis szívtelen dög leugrik az éjjeliszekrényről és kereket old. Közben persze tovább ébreszt a szoba egy távolabbi sarkából. Lusták ezt az opciót kikapcsolhatják – abban azonban semmi móka nincs. 50 dollár.


Fuss, Clocky, fuss…


45 iPod Nano tok



Csúcsfogyasztó: tíz nem szokványos ajándék 10


A 45 iPod tokot eredeti, klasszikus kazettákból alakítják ki – minden kazetta tok valódi, régi darab. A kínálat gyorsan változik, Polimer márkájút sajnos nem találtunk. Azért akad szemrevaló darab. Oldschool egyedi kiegészítő, zenemániásoknak, csak neten rendelhető. 45 kanadai dollár.

A retró tokok


Kövesse nyomon Csúcsfogyasztó rovatunkban a high-end fogyasztói ipar és tárgykultúra peremvidékének fejlődését! Csúcsfogyasztó rovat – a címlap alján!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik