Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: vége a bebábozódásnak

A hagyományos hálózsákok nem biztosítanak elég szabad mozgást. A mobilitás megoldására és a "bebábozódás-érzet" elkerülésére született a Selk Bag.

Korábbi darabok a Csúcsfogyasztóban:

Kétezer gyémántos toll Budapesten
Mobillal irányított motoros gördeszka
Tetőről tetőre költöző design szálloda


A hagyományos hálózsákok egyik legnagyobb gyengéje, hogy ki kell bújni belőlük, ha az ember fel akar kelni valamiért. Persze, más hátránya is van a klasszikus zsákoknak, sokan nem tudják elviselni a fojtogató érzést, ha a zsákot a hideg miatt teljesen be kell húzni. A mobilitás hiányára és a “bebábozódás-érzet” elkerülésére született a chilei tervező Rodrigo Alonso találmánya, a Selk Bag, egy kezeslábasként viselhető hálózsák. A designert alapvetően a szabadság érzése, és az extrém körülmények közötti minőségi alvás biztosítása vezérelte. Az euópai EN 13537-es szabvány alapján tesztelt zsákruha bizonyítottan bírja a mínusz 9,8 Celsius fokot is (típustól függően), és több méretben kapható, 16 év fölöttiek számára. A Selk Bag mérettől és típustól függően 1,68 és 1,97 kilogramm súlyú, kereskedelmi ára 32 ezer-47 ezer forint között mozog.

Csúcsfogyasztó: vége a bebábozódásnak 4

Nézze meg milyen a Selk Bag!


Rodrigo Alonso honlapja


Kövesse nyomon Csúcsfogyasztórovatunkban a high-end fogyasztói ipar és tárgykultúra peremvidékének fejlődését! Csúcsfogyasztórovat – a címlap alján!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik