Élet-Stílus

Bella Tours: az irodánál gyülekeznek a póruljárt utasok

Nyolcvan utas nem tudott elutazni hétfőn Görögországba, mivel a Bella Tours nevű cég csődbe ment. Az iroda a reptéren közölte a rossz hírt. Az utasokat a cég biztosítója kárpótolja. A céget törlik.

Az utazási iroda Kréta és Kos szigetére szervezett utazást, ehhez két charter járatot foglalt le. A MTI tudósítója szerint repülőtéren hétfőn este 45-50-en várakoztak arra, hogy megoldódjon a helyzet.


Nem fizettek bérleti díjat

Németh Krisztina, a Malév kommunikációs igazgatója elmondta: a Bella Tours nem fizette ki a Malévnek annak a chartergépnek a bérleti díját, amivel utasai Krétára utaztak volna, a hoppon maradt utasok azonban csak az utolsó pillanatban értesültek az utazás meghiúsulásáról.


A chartergépet két utazási iroda bérelte a Malévtől. A másik utazási iroda pontosan fizetett, a Bella Tours azonban sem az indulás előtt egy héttel lejáró határidőig, sem azt követően nem utalta át a pénzt. A kommunikációs igazgató hozzátette: a Malév felajánlotta, hogy az indulás előtt másfél óráig várja a pénzt az utazási irodától. Mivel azonban ezt nem kapták meg, Németh Krisztina szerint felelőtlenség lett volna az utasok kiszállítása Görögországba.


Ferihegyen gyülekeztek


Haraszti Jenő, a Krétára tartó csoport tagja telefonon arról számolt be, hogy a Malév MA-2226-os járatának indulását már eredetileg is az eredeti indulási időpontnál, hétfőn 18.20 óránál egy órával későbbre, 19.20 órára tették. A károsult utas szerint este 18.30 óra körül megjelent a Bella Tours képviselője a repülőtéren és azt mondta a várakozó utasoknak, hogy a cég csődöt jelentett.


A csoport hét éjszakát töltött volna Krétán. Haraszti Jenő három személyre mintegy 250 ezer forintot fizetett az útért, amelybe az apartman és a repülőút árát számolták bele. A Bella Tours-nak két budapesti és egy pilisszentiváni irodája van a cég internetes honlapja szerint.


Visszakapják a pénzt

Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének elnöke az elmondta: azok az utasok, akiket az utazási iroda már nem tudott kiutaztatni, de befizették a pénzt, már nem fognak tudni kiutazni, várhatóan azonban megkapják a befizetett összeget a cég biztosítójától utólag. Azokat pedig, akik még a nyaralásukat töltik külföldön, természetesen hazahozzák – tette hozzá.



Bella Tours: az irodánál gyülekeznek a póruljárt utasok 1

Tucatjával érkeztek a pórul járt utasok az utazási irodához (fotó: MTI)


Az elnök elmondta: ilyen esetben az utazási irodát hivatalból törlik. Ennek következtében a társaság vezetője a törlést követő 5 évben hasonló vezetői állást nem vállalhat.


Az irodához vonultak

Nem sokkal éjfél előtt a szakadó esőben tíz pórul járt utas várakozott a Bella Tours V. kerületi irodája előtt az állítólagosan oda érkező irodavezetőre. A nevük közlésétől elzárkózó emberek az MTI tudósítójának elmondták: az irodavezetőtől a kártérítésükről akarnak tájékoztatást kapni.

Ugyanakkor tartanak attól, hogy az irodát még az éjszaka folyamán kiürítik és így nehézségekbe ütközik a káruk megtérítése. Az utazási irodában világos volt, a helyiségben több alkalmazott tartózkodott. Végül az alkalmazottak a rendőrök segítségével bezárták az irodát, néhány utas azt mondta, hogy reggelig az épület előtt fog várakozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik