Élet-Stílus

A Nobel után kapós lett Pamuk

Orhan Pamuknak eddig három regénye látott napvilágot Magyarországon, ezek népszerűsége az idei irodalmi Nobel-díj kihirdetése óta ugrásszerűen megnőtt. Karácsonyra új könyvekkel és egységes arculattal bővül az író hazánkban kiadott életműve.

Pamuk regényei közül különösen a Hó című lett hirtelen nagyon kelendő, előkelő helyen szerepel a legnagyobb online könyváruház, a Bookline sikerlistáján is.

Horváth Gabriella, a Libri munkatársa szintén arról számolt be, hogy a kötet eladási példányszáma az irodalmi Nobel-díj kiosztását követően megsokszorozódott az üzletekben. Ez a tendencia egyébiránt megfigyelhető volt más irodalmi Nobel-díjas szerzők könyveinél is. Mivel az író az elmúlt napokban szinte mindenki számára ismertté vált, várható, hogy a könyv továbbra is előkelő helyen fog szerepelni a Libri sikerlistáján, és korábbi kötetei is keresettebbek lesznek.

Az Ohran Pamuk könyveit kiadó Ulpius Ház irodalmi vezetője kérdésünkre elárulta, hogy december 10-én új, egységes arculattal adják ki az eddig megjelent három könyvet, a Hó első és második részét, az Új életet, és A Fehér kastélyt. Utóbbi A fehér vár címmel kerül újra-kiadásra. Huszti Gergely hozzátette, április környékén tervezik megjelentetni az író Isztambul című regényét, a 2007-es őszi könyvvásárra pedig a Nevem vöröst. (Ezek még csak munkacímek, hiszen fordításuk folyamatban van.) Ezen felül a kiadó tervezi még a Black book/Fekete könyv magyar fordítását is.

Huszti Gergely elmondta, hogy bár pontos adataik még nincsenek az író könyveinek megnövekedett eladásairól, mióta kiderült, hogy Pamuk kapja az idei Nobel-díjat, de érezhetően nagyobb az érdeklődés iránta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik