Élet-Stílus

Nem marad el a Toto-koncert

Bár a napokban elterjedt, hogy elmarad az amerikai rockegyüttes, a Toto koncertje a Petőfi Csarnokban, de a rendezők megerősítették, hogy augusztus 19-én, szombaton megtartják a rendezvényt.

A világhírű zenekar Falling In Between című idei albumát bemutató turné során érkezik Budapestre. A szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben megerősítették: a koncertet megtartják, és a vihar miatt augusztus 1-jén elmaradt Whitesnake-koncert belépői is érvényesek lesznek.

Toto – David Paich és Greg Phillinganes (ének, billentyűs hangszerek), Steve Lukather (gitár, ének) Mike Porcaro (basszusgitár) Bobby Kimball (ének), valamint Simon Phillips (dob) – az eddigi legszemélyesebb albumát jelentette meg februárban. A Falling In Between a zenekar tizenhetedik kiadványa. A produceri teendőket a zenészek végezték, a lemez kilenc hónapon át készült.

A zenekar szervezését 1976-ban kezdte Jeff Porcaro dobos. Akkoriban látta az Óz, a csodák csodáját, s az első felvételek szalagjaira Dorothy kutyájának nevét, Totót írta. A szó egyébként latin, azt jelenti, hogy “összes” vagy “mindent felölelő”. A Toto 1978-as első lemezéről a Hold The Line című dal hatalmas siker lett. Keményebb hangzású volt az 1979-ben megjelent Hydra, s az 1981-es, a Turn Back. Az 1982-es Toto IV világsiker, platinalemez, dalai közül a Rosanna a második, az Africa pedig első volt. A lemez elnyerte az év albuma Grammy-díját, a Rosanna az év felvétele lett, s díjazták a produceri munkát is. A zenészek dolgoztak többek között Quincy Jonesszal és Michael Jacksonnal, Don Henleyvel, a Van Halennel, Paul McCartneyval, a Chicagóval és Eric Claptonnal. A Toto lemezeiből amúgy összesen közel 30 milliót adtak el eddig világszerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik