Élet-Stílus

F1: harc a legjobbakért

F1: harc a legjobbakért 1

Kérdéses a jövõjük (vezess.hu)




F1: harc a legjobbakért 2

Melyik autóba ülnek? (vezess.hu)

Sokan tudni vélik, hol folytatja pályafutását 2007-től Kimi Räikkönen, illetve marad-e egyáltalán Michael Schumacher a Forma-1-ben. A legtöbben úgy gondolják, Kimi Räikkönen a Ferrarihoz igazol, méghozzá öt évre.

Már eldőlt minden?

Állítólag éppen a Magyar Nagydíj hétvégéjén írta alá az olasz csapattal a megállapodást. Mások úgy tudják, pont augusztusban járt le a Ferrarival kötött előszerződés, amelynek része volt az is, hogy Räikkönen csak akkor megy a Ferrarihoz, ha Schumacher távozik.

A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug azonban továbbra is bizakodóan nyilatkozott arról, hogy szerinte a finn még senkivel nem írt alá szerződést 2007-re. A Mercedes most a Ferrari ajánlatával megegyező, évi 32 millió eurós fizetést ajánlott a finn pilótának. Mindemellett most, hogy állítólag a Mercedes felvásárolja a McLarent, a csapat is vonzóbb lehet Räikkönennek.

Schumacher marad

A pilóta döntésében szerepet játszhat az is, amit a német sajtó most megszellőztetett, hogy Michael Schumacher közel áll szerződése meghosszabbításához, amivel további két évig maradna csapatánál. A Bild információi szerint Felipe Massa elsőszámú tesztpilóta lenne, a Schumacher-Räikkönen páros mellett.

Előfordulhat azonban, hogy Räikkönen, éppen Schumacher miatt, a Renault-t választja, ahol továbbra is tárt karokkal és versenyképes autóval várják. Erről várhatóan a szeptember 10-i monzai futam után tudunk meg többet, ugyanis akkora ígéri pályafutásával kapcsolatos bejelenését a 37 éves német világbajnok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik