Élet-Stílus

Két héttel tovább maradnak a spanyol mesterek

A kölcsönző múzeumokkal történt megállapodásoknak köszönhetően két héttel tovább látható az El Greco, Velázquez, Goya című kiállítás a Szépművészeti Múzeumban – tájékoztatta a múzeum pénteken az MTI-t.

Az eredetileg tervezett április 30. helyett így május 14-én zár majd a spanyol festészet öt évszázadát bemutató nagyszabású tárlat – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A múzeum vezetése a nagy érdeklődésre való tekintettel kezdeményezte a kiállítás meghosszabbítását, ugyanis január végi megnyitása óta eddig több mint 170 ezren látták a spanyol festőóriások remekműveit felsorakoztató páratlan tárlatot.

A több mint 100 kiállított festmény nagy része külföldi gyűjteményekből, Németországból, Bécsből, Madridból érkezett Budapestre. A tizenhárom külföldi gyűjteményből és a Szépművészeti Múzeum spanyol kollekciójából válogatott tárlaton El Greco, Velázquez, Goya remekművei mellett többek között Morales, Mazo, Murillo, Zurbarán, Ribera és Meléndez alkotásai képviselik a spanyol festészetet.

Az öt évszázad spanyol festészetének remekműveit bemutató kiállítást a nagy érdeklődés ellenére az új jegyvásárlási rendszernek köszönhetően hosszabb sorban állás nélkül csodálhatják meg az érdeklődők. A tárlatra idősávra szóló belépőket egyrészt interneten, másrészt több mint ötven városban, százötven jegyirodában, elővételben is vásárolhatnak a látogatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik