Élet-Stílus

Népvándorlás az F1-ben

A legújabb hírek szerint Heikki Kovalainen a Renaultnál, Juan Pablo Montoya pedig a Red Bullnál folytatja pályafutását 2007-től. Mika Häkkinen szerint Kimi Räikkönennek a McLarennél a helye.

Miután sok pilótának ez év végén jár le a szerződése, ezért idén a tavalyinál is több hír, pletyka várható az igazolásokról. A Red Bull vezetői például nyilvánvalóvá tették, hogy amilyen gyorsan csak lehet, szeretnének élcsapattá válni. Ehhez Adrian Newey mellett 30 új szakembert csábítottak el más csapatoktól, és sikerült a Ferrari motorjait is megszerezniük.

Véleményük szerint a sikerhez immár csak igazi sztárpilótára van szükségük. Bár mindkét pilótájuk, David Coulthard és Christian Klien is maradni szeretne, lehet, hogy menniük kell. Elsősorban az osztrák fiatalembernek kell bizonyítania a csapat felé. Azok után, hogy a télen botrányba keveredett, vele szemben egyértelmű elvárás, hogy jobb legyen a karrierje végén járó Coulthardnál. Dietrich Mateschitz 2007-től szeretné megszerezni Juan Pablo Montoyát a Red Bull számára, ahol szerintük sokkal jobban megmutatkozhatna a tudása.

Sőt, egyes pletykák szerint az sem elképzelhetetlen, hogy Kimi Räikkönent is megszerzik, hiszen a pénz nem akadály. Mint ahogy a Renault-nál sem lenne az, erről a csapatvezető Flavio Briatore beszélt. Szerinte ha meg akarná szerezni Räikkönent, a Renault megnövelné a költségvetést, ám nem a pénzen múlik a dolog.

Miután Fernando Alonso 2007-től a McLaren versenyzője, így a Renault-nál egy versenyzői ülés biztos megürül. A legnagyobb esélyes a spanyol világbajnok helyére a jelenlegi tesztpilóta, Heikki Kovalainen, ezt mind Briatore, mind a finn megerősítette.


Népvándorlás az F1-ben 1

Alonso biztosan távozik (Vezess.hu)

A fiatal pilótát régóta támogatja a Renault, képességeiről elég annyit tudni, hogy 2004-ben a bajnokok tornáján az aktuális világbajnokokat – Michael Schumacher (F1) és Sebastien Loeb (Rally) – legyőzve lett a legjobb. Briatore azt is hozzáfűzte, hogy a csapat nem feltétlenül cseréli le mindkét versenyzőjét, ergo valószínűleg szerződéshosszabbítást kínálnak Giancarlo Fisichellának. A döntést a Monte Carlo Nagydíj idejére ígéri a vezető.

Räikkönen egyelőre még nem jelentette be, hogy hol folytatja pályafutását 2007-től, de szinte az összes nagy csapattal szóba hozták már. Honfitársa, a kétszeres világbajnok Mika Häkkinen azonban azt tanácsolta neki, hogy ne váltson csapatot, és maradjon a McLarennél. Szerinte, ha kitart és bízik a csapatban, akkor világbajnok lesz, ami lehet, hogy időbe telik, de a csapat képes rá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik