Üzleti tippek

Egy eurót ért a magyar Electro World

A DSG International, amely Európa második legnagyobb elektronikai termékeket árusító kiskereskedelmi hálózatát üzemelteti, megállapodást kötött az EW Electro Retail Ltd. céggel, hogy 1 euróért eladja neki a magyarországi Electro World-hálózatot.

A DSG egyben bejelentette, hogy 16 Csehországban, illetve 3 Szlovákiában működő Electro World-üzletét megtartja, nyolc lengyelországi üzletének helyzetét pedig még tovább elemzi.
Az Electro World a május elején záruló pénzügyi évben 6,8 millió font működési veszteséget szenvedett el közép-európai áruházaiban – közölte a DSG.

A DSG, amely erőteljesen megszenvedte az európai fogyasztói kiadások csökkenését, a múlt hónapban 311 millió fontot különített el üzlethálózata átalakításának felgyorsítása, illetve pénzügyi pozíciói javítása érdekében.

A DSG április végén kétmilliárd forinttal 4,058 milliárd forintra növelte a kilenc magyarországi áruházzal rendelkező Electro World Magyarország Kft. törzstőkéjét, amivel a brit cég tulajdonosi hányada csaknem száz százalékra ugrott.

Az Electro World jelenleg 432 főt foglalkoztat Magyarországon, és az év végéig mintegy 100 új munkahely megteremtését tervezi – áll a cég közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik