Sport

Bajnokveréssel indult az új NFL-szezon

A Super Bowl-győztes New England Patriots nagy meglepetésre hazai pályán simán, 42-27-re kikapott a Kansas City Chiefs csapatától a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 2017-es idényének nyitómérkőzésén.

Jól kezdtek pedig a címvédő bostoniak, rögtön az első támadásukból touchdownt szereztek, később 17-7-re is elhúztak. Innen fordítottak ugyan a vendégek, de az utolsó negyed a Patriots 27-21-es vezetéséről indult. A hátralévő 15 percben viszont már csak a Chiefs szerzett pontot, méghozzá három touchdownt, így fölényesen győzött.

A vendégek két legjobbja az irányító Alex Smith és a futó Kareem Hunt volt: előbbi 368 yardot passzolt és négy touchdownt dobott, míg utóbbi 148 yardot futott és 98-at elkapott,

246 yardos teljesítménye debütáló játékostól új rekord az NFL-ben.

Az újonc futó három touchdownt szerzett, pedig első játékában elvesztette a labdát, miután kiverték a kezéből. A Chiefs 537 yardot tett meg a meccsen.

A Patriots ötszörös bajnok szupersztárja, Tom Brady ezúttal nem játszott kiemelkedően, passzainak fele sem ért célt és nem szerzett pontot. A hazaiaknál – a nyáron a csoportrivális Buffalo Billstől érkezett – Mike Gillislee nyújtott kiemelkedőt, ő háromszor jutott be az ellenfél célterületére.

A Patriots most először nem nyert a Gillette Stadionban olyankor, amikor vezetett a szünetben, és Bill Belichick vezetőedző 17 éves irányítása alatt először kapott 42 pontot. A Chiefs 1990 után győzött újra Foxborough-ban.

NFL alapszakasz, 1. forduló:

New England Patriots-Kansas City Chiefs 27-42

Ajánlott videó

Olvasói sztorik