Foci

Európa Liga: nem nyerte meg a visszavágót, de döntőbe jutott a Manchester United

Egy hete a Manchester United Marcus Rashford szabadrúgásgóljával 1-0-ra győzni tudott a Celta Vigo otthonában a labdarúgó Európa Liga elődöntőjének első mérkőzésén, így jó helyzetből várhatta a hazai visszavágót.

A spanyol gárda nem kezdett megilletődötten az Old Traffordon, Iago Aspas meg is tornáztatta Sergio Romero kapust az első percekben. Aztán Rashord és Marouane Fellaini már az első negyedóra után gondoskodott róla, hogy eldőljön a továbbjutás. A 17. percben a fiatal angol csatár tökéletes labdáját fejelte a rövid sarokba a rengeteget kritizált belga középpályás (1-0).

A Celta nem esett össze, többet birtokolta a labdát, többet is lőtt kapura az első félidőben. Romero az összes átlövést magabiztosan hárította, Daniel Wass fejesénél pedig már ő is csak szemmel verte a labdát, de a fejes végül mellé ment.

A második félidőben mindkét együttes előtt adódott gólszerzési lehetőség, az utolsó percekre pedig maradtak az izgalmak, mivel Facundo Roncaglia a 85. percben egy szabadrúgás után a kapuba csúsztatott (1-1).  Rögtön utána a Celta gólszerzője, valamint hazai részről Eric Bailly mehetett zuhanyozni egy kakaskodás után.

A hajrában viszont újabb vendég találat már nem született, így a Manchester United jutott be a döntőbe.

Az Ajax már Amszterdamban óriási lépést tett a stockholmi döntő felé, ugyanis hazai környezetben 4-1-re megverték az Olympique Lyont. A visszavágó is egy Ajax-góllal indult, Kasper Dolberg volt eredményes egy szép kiugratás után (0-1).

A franciáknak ekkor már öt gól kellett a továbbjutáshoz, amelyből kettőt le is dolgoztak két perc alatt az első félidő végén. Mindkétszer az ügyeletes gólvágó, Alexandre Lacazette volt eredményes, így a szünetben 2-1 állt az eredményjelzőn.

A fordulást után próbálkozott a Lyon, ennek pedig az lett az eredménye, hogy a hajrában lőttek még egyet, majd emberelőnybe kerültek, így reális esélyük nyílt a hosszabbítás kiharcolására. A negyediket már nem sikerült begyötörni, így a rengeteg fiatalt alkalmazó Ajax került a döntőbe.

A finálét május 24-én rendezik Stockholmban.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – Európa Liga, elődöntő, visszavágó

Manchester United – Celta Vigo 1-1 (1-0)
Gólszerző: Fellaini (17.) ill. Roncaglia (85.)
Kiállítva: Bailly (88.) ill. Roncaglia (88.)

Összesítésben 2-1 a Manchester United javára.

Olympique Lyon – Ajax 3-1 (2-1)
Gólszerző: Lacazette (45. – büntetőből, 45+1.), Ghezzal (84.) ill. Dolberg (27.)
Kiállítva: Viergever (84.)

Összesítésben 5-4 az Ajax javára. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik