Szórakozás

Itt van minden, amit tudnia kell az óriási égéssel zárult Oscar-gáláról

Ha valamilyen különös oknál fogva inkább átaludta a vasárnap éjjelt, akkor lemaradt a 89. Oscar-gáláról, ahol egy óriási baki miatt majdnem a Kaliforniai álom kapta a legjobb filmnek járó díjat, és ismét elhoztunk egy Oscar-díjat a rövidfilm kategóriájában. Nemes Jeles László tavalyi sikere után Deák Kristóf Mindenki című filmje nyert.

Visszaolvashatja az élő közvetítésünket, és mutatjuk az este legfontosabb pillanatait is. Főleg gifekben.

A gálát Jimmy Kimmel vezette, aki már a szeptemberi Emmyvel begyakorolta a házigazdaszerepet. De mielőtt még elmondta volna a trumpos nyitóbeszédét, Justin Timberlake mindent beleadott, hogy elindítsa a bulit. A Trollok betétdalára táncolt Jessica Biellel, meg úgy egész Hollywooddal. Timberlake amúgy formában volt, Emma Stone interjújába is szépen belemászott még a vörös szőnyeges bevonulásnál.

Kimmel az Oscar előtt utalt rá, hogy nem marad Trump nélkül az este, már a monológjában megemlítette az elnököt, a tavalyi, illetve tavalyelőtti #OscarsSoWhite hashtagre hívta fel a figyelmet.

Szeretnék köszönetet mondani Trump elnöknek. Úgy értem, emlékezzünk vissza, amikor tavaly még rasszistának tűnt az Oscar. Ez egy remek év volt a filmek szempontjából. A feketék megmentették a NASA-t, a fehérek pedig a jazzt. Na ezt nevezem haladásnak.

– a műsorvezető persze Donald Trump Meryl Streep-es tweetjére is visszautalt, amiben a húsz alkalommal jelölt színésznőt túlértékeltnek nevezte. Ahogy azt várhattuk, az este tele volt trumpozással, a gála séfjétől kezdve Gael García Bernal mexikói színészig rengetegen kritizálták az elnököt. Kimmel még Twitteren is megkérdezte, hogy Trump fent van-e, elvégre korábban nagyon szerette kommentálni az Oscart. De eddig semmi válasz.

Jimmy Kimmel kifejezetten erősen kezdte a Oscart, már majdnem azt hittük, hogy kínos pillanatok nélkül végigcsinálja az estét. De akkor lehetett érezni, hogy lesz egy-két kellemetlen helyzet, amikor megérkezett az első kajacsomag az égből. Ezt a trükköt összesen háromszor játszották el, háromszor hullottak a kis ejtőernyők a színészek ölébe.

És amikor még nem érkeztünk el a gála végéhez, Warren Beatty megmagyarázhatatlan bakijához, azt gondoltuk, hogy a zavart turistáknál nem jöhet cikibb. Egy névkártyás csapat nyitott be a Los Angeles-i Dolby Theatre-be, az eredeti sztori szerint azt hitték, valami kiállításra érkeztek.

Aztán Kimmel vette kézbe az idegenvezetést, bemutatta a szelfibotos embereknek a jelölteket.

Már az Emmyn kiderült, hogy Kimmel és Matt Damon kamuharca nélkül nem úszhatjuk meg a gálát. Régóta szívják egymás vérét, ami még onnan indult, hogy a show-man zavarában úgy köszönt el karrierje elején, hogy

sajnos ma Matt Damonra nem maradt időnk.

A dolog bejött, és Kimmel minden adás után elismételte a mondatot. Szóval nem hagyhatta ki, hogy most is oda-odaszóljon Damonnak, aki A régi város producereként szuper estét zárt. A film kapta a legjobb forgatókönyvnek járó díjat, Casey Affleck pedig a legjobb főszereplő kategóriájában nyert.

Mielőtt elérkeznénk a legkínosabb jelenethez, álljunk meg egy pillanatra a 61 éves Mel Gibsonnál. A grimaszaiból egész sorozat készült, Kimmel be is szólt, hogy milyen jól karban tartja a szcientológia.

Nicole Kidman tenyerét is érdemes közelebbről megnézni. Mintha ragadnának az ujjai, ezért jó messzire tartja őket egymástól. Kidmant legjobb mellékszereplő kategóriában jelölték az Oroszlán című filmért, de Viola Davis vitte el helyette a díjat.

És végül, de nem utolsósorban, amikor úgy tűnt, hogy a Kaliforniai álom mégis az este egyik legnagyobb győztese, és a 14 jelölésből a legfontosabb kategóriát is elviszi, jött a soha nem látott baki.

Warren Beatty kezébe a szervezők rossz borítékot adtak, és Emma Stone neve láttán azt hirdette ki, hogy a Kaliforniai álom nyert.

Először a Kaliforniai álom stábja vonult fel, túl voltak a köszönőbeszéden is, mikor kiderült, hogy nem ők, hanem a Holdfény kapja a legjobb filmnek járó díjat. Hogy mi történt pontosan, nem tudjuk,

valószínűleg a szervezők rontották el. 

Mindenesetre nyomott egy Steve Harvey-t, és beírta magát az Oscar-történelembe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik