Szórakozás

Schobert Norbert alternatív tényei a citromtól a kokainig

Schobert még vasárnap írta ki, hogy milyen hasonló a cukor és a kokain vegyjele, és napokkal a kínos bejegyzése után is tudott rontani a helyzeten (az utolsó esély egy szombati esemény: kémiatanár kerestetik Schobertnek)  Az egy dolog, hogy ő is hibás, de az igazi hunyó természetesen a Google, csúnyán átverte. Elfelejtette felhívni a figyelmét arra, hogy a kokainnak nincs is vegyjele, csak képlete, különben meg hagyjuk ezt, az a lényeg, hogy mindenki felkapta a fejét az igazi üzenetre,

a cukor drog. 

Nem ez az első mellényúlása, a Benke Laci bácsis posztjait még el sem felejtettük, mikor a kokainnal jött. Meg ugye volt a citromos balhéja, amikor a kemoterápiára fújt, és Agassival sem alakultak szerencsésen a dolgok, a tőzsdéről nem is beszélve. A Schobert-életmű kimeríthetetlen, az Update-tel mindig történik valami. De mielőtt összeszednénk a legemlékezetesebb pillanatokat,

vegyük csak át, hogy is áll a cukor a kokainnal!

Minden akkor kezdődött, amikor Schobert Norbert egy ártatlannak tűnő képpárt osztott meg a hivatalos oldalán, amit egyébként már majdnem másfél millióan követnek. A kokain és a cukor párhuzamával próbálta riogatni a népet, hogy mennyi közös van bennük, sőt, Schobert azzal rakta fel az i-re a pontot, hogy a szacharóz addiktívabb.

Schobertet szétszedték a kommentelők, hogy egyiknek sincs vegyjele. Azt a periódusos rendszerben illik keresni, talán a képletre gondolt. A másik probléma pedig, hogy attól még, hogy első ránézésre hasonló a két képlet, még nem biztos, hogy közel azonos is. De az Update ura nem táncolt vissza, nem szokása az ilyesmi, napok óta ragaszkodik az igazához, és nem érti, hogy miért kell kipécézni egy szimpla elírás miatt. A témával kapcsolatban pedig egy olyan cikket osztott meg, ami már nem elérhető. A címből és a címlapképből viszont lehet sejteni, hogy Schobert egy olyan kutatást ajánlott, ami a cukortól való függésről szólt, hogy hasonlóan viselkedtek a patkánykísérletben az állatok, amikor a kokainra, illetve amikor a cukorra kaptak rá.

De itt még mindig nincs vége a történetnek,

Schobert a Google-re fogta az egész képlet-vegyjel bakit, ami egyébként többek között a saját kereséseink alapján dobja ki a lehetséges keresőszavakat.

Persze nem tudjuk, hogy Schobert Norbert mikor mire keresett, de az tuti, hogy nem először vette elő a kokainos sztoriját. 2015-ben  A nagy kalóriahazugság című könyvében nemcsak új szót alkotott (szacharotoxikózis), de már elsütötte a szacharóz veszélyeire felhívó képet.

Igen, a cukorra rá lehet szokni, és ha túlzásba visszük, elhízunk. Az elhízástól meg számos szövődmények alakulhatnak ki, felfogtuk. De Schobert továbbra sem érti, hogy mi a gáz a posztjaival, kedden reggel ráadásul tovább rontott a saját helyzetén a Mokkában. Demcsák Zsuzsának sem sikerült megértetnie vele, hogy jobb lenne feladni a harcot, hadd győzzön most az internet.

Ha ez Schobert Norbert első hasonló húzása lenne, még legyintenénk, de nem először próbálkozik az áltudományos missziójával. Szeptemberben például azzal jött, hogy a citrom olyan szuper találmány, hogy még a rákot is megelőzi. A kemoterápia mehet a fenébe, őt aztán nem húzza be a csőbe a pénzéhes gyógyszeripar.

Röhej. Aki a C vitamin miatt nekem jön, az nekiment Szentgyörgyi Albertnek is, mert erről is írt. A kemó drága, a vitamin olcsó. Nem üzlet. Itt a baj.

– írta Facebookon.

Még akkor sem lehetett meggyőzni, mikor orvosok és tanárok nyílt levélben küldték el melegebb éghajlatra. Schobert persze rögtön azt feltételezte, hogy most vagy nagyon rálépett valaki tyúkszemére, és az igazság fáj a szakértőknek, vagy feltűnési viszketegségben szenvednek a támadói.

Az az egy biztos, hogy ha valamiről Schobert meg van győződve, akkor meg van győződve, és kész. A statisztika azt mutatja, hogy nehéz jobb belátásra bírni. Demcsák egyébként nem először próbálkozott a Mokkában. A kokain előtt a kvótanépszavazásról is vitatkozott vele még októberben,

akkor Schobert azt fejtegette, hogy mikor zsidó és mikor nem.

Schobert a bíróságon vol.2366473

Minden ügyét nem szeretnénk, és nem is tudnánk felsorolni, volt egy pár. Az egyik legérdekesebb egy 2014-es per, amiben Schobert egy 2011-es állítását próbálta védeni, miszerint édesapja, Bauer Sándor készítette a Rákosi a búzamezőn című képet. Bass Tibor fotós családja viszont beperelte Schobertet, hogy a kép bizony nem Baueré. A bíróság 2014 februárjában kimondta (majd 2015 májusában jogerősen), hogy az RTL Klub (a XXI. század című műsorban ment le, hogy Schobert elmesélte a kép történetét, hogy igazából a fotó pillanatában Rákosi könnyített magán) és Schobert megsértették a fotós jogait, 1947-ben Bass fényképezte le Rákosit.

Aztán ott volt az Agassi-ügy. Schoberték még 2014-ben jelentették be az Értéktőzsdén tartott sajtótájékoztatón, hogy az Update arca az exteniszező, André Agassi lesz. Az együttműködést 2015 végén, közös megegyezéssel bontották fel. Schobert nem sokkal később a tőzsdéről is kivonult. Az Agassis botránnyal kapcsolatban pedig a Velvetet perelte be, majd a bíróság elutasította a kérelmét, amit a személyiségi jog megsértése miatt indított.

Igazából ez csak a jéghegy csúcsa, Schobertnek komoly vitái voltak a Magyar Dietetikusok Országos szövetségével, de Facebookon a Brit Dietetikusok Társaságával is összeveszett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik