Videó

“Hangya vagy a bolyban, benne vagy a bajban”

Ef Zámbó István, az egykori Albert Einstein Bizottság alapító tagja, ef Zámbó Happy Dead Band nevű zenekarával olyan koncertet adott péntek este a Művészetek Völgyében, melyet bármelyik kortárs underground zenekar megirigyelt volna.

Kevés olyan zenekar van, mely a szocializmusban megjárta a tűrt, a tiltott és a támogatott státuszt is, viszont éppen annak köszönhetik mindezt, hogy kompromisszumra törekedtek, hiszen

Az underground soha nem valami ellen megy.

– amint ef. Zámbó István fogalmaz. A magukat “kommandós esztrádzenekarnak” tituláló zenészek mind egyetértenek abban, hogy addig fognak zenélni, amíg le nem áll a szívük, dacára annak, hogy már pl. ef. Zámbó és Molnár Gábor is bőven túl vannak a hetvenen. Tavaly felvettek egy lemeznyi új számot – amit húsz éve terveznek – viszont idén újra stúdióba vonulnak, hogy újravegyenek ezt-azt, és rögzítsenek azóta írt dalokat.

A közönségből merítünk erőt.

A Művészetek Völgyében erős volt a pénteki nap, hiszen az Elevenkertben, Taliándörögdön egymás után lépett fel három legendás zenekar: a Balaton, az Ági és a Fiúk és zárásképp az ef. Zámbó Happy Dead Band. Az egész estés retro hangulat ellenére – de valószínűbb, hogy éppen azért – a több mint két órás koncerten ef. Zámbóék régi A. E Bizottság dalokat adtak elő, a közönség, melyben középkorú és tinédzser rajongók is jelen voltak, gond nélkül végigtombolta a bulit.

Legfrissebb videók
Olvasói sztorik